Лист Блаженнішого Святослава до Митрополита Онуфрія з нагоди його обрання на Предстоятеля Української Православної Церкви
  • Чтв, 14/08/2014 - 17:01

Його Високопреосвященству Онуфрію (Березовському), новообраному Предстоятелю Української Православної Церкви

Ваше Високопреосвященство!

Від імені Синоду Єпископів і всіх вірних Української Греко-Католицької Церкви сердечно вітаю Вас із обранням на Предстоятеля Української Православної Церкви.  

Сподіваємося, що Ви будете славним послідовником діяльності й служіння своїх великих попередників, зокрема новопреставленого Блаженнішого Володимира, праці в ім’я збереження миру та консолідації українського суспільства, започаткування справжнього діалогу і пошуків шляхів єднання всіх спадкоємців київського християнства.

Ваше обрання на це високе служіння пов'язуємо з надією на розвиток та зміцнення міжконфесійної та соціальної співпраці в ім'я утвердження християнських духовно-моральних цінностей у сучасному світі, захисту пригноблених і допомоги потребуючим.

Нехай Божественна благодать супроводжує Вашу майбутню працю та допоможе нести нелегкий хрест предстоятельського служіння в цей непростий для України історичний період.

Бажаю Вашому Високопреосвященству душевних і тілесних сил, миру, радості й допомоги від всемилостивого та всещедрого Небесного Отця.

З братньою любов'ю у Господі

† СВЯТОСЛАВ