Лист глави CELAM з нагоди відставки Бенедикта XVI
  • Пон, 18/02/2013 - 14:39

Важливим, і навіть шокуючим, назвав рішення Бенедикта XVI піти у відставку Архиєпископ Карлос Агіяр Ретес. Глава Ради єпископатів Латинської Америки (CELAM) з цієї нагоди  написав спеціальний лист, в якому наголосив на винятковій особливості Бенедикта XVI.

Єрарх написав, що Папа є людиною віри, котра завжди має велику довіру до діяння Святого Духа. Він також наголосив, що Святіший Отець скористався правом єпископа Риму, яким не скористався жоден Папа за останніх шість століть. «Це великий духовний та еклезіальний урок для всіх віруючих, особливо для багатьох тих, хто відчуває себе незамінним у багатьох функціях та діяльності, довірених їм Богом, нашим Отцем», – додав єрарх.

Архиєпископ Агіяр Ретес нагадав також минулорічний візит Папи до Мексики, а саме слова, які він скерував до дітей: «Мої маленькі друзі, ви не самі! Розраховуйте на підтримку Христа і Його Церкви». Папа також переконував мексиканців, що добро завжди перемагатиме зло. Це записано у спасаючій місії Ісуса Христа, яка сповнюється на хресті й у воскресінні. Єрарх наголосив також, що цим рішенням Бенедикт XVI зміцнює Церкву у вірі, надії і нескінченній вірі в Божу любов.

За матеріалами pl.radiovaticana.va