Лист єпископів Польщі про підтримку українського народу
  • Птн, 24/01/2014 - 02:12

Ваше Високопреосвященство,
Архиєпископе Святославе,
Митрополите Київсько-Галицький Української
Греко-Католицької Церкви

Ваше Високопреосвященство,
Архієпископе Мечиславе Мокшицький,
Митрополите Львівський латинського обряду

Шановні співбрати у пастирському служінні!

З великою стурбованістю ми спостерігаємо за боротьбою братнього українського народу, яка не може бути байдужа ні для Польщі, ні для поляків, що живуть в Україні. Тому прагнемо ще раз, у цьому важкому часі, пригадати українському народові нашу братерську одностайність та єдність, а також підтвердити солідарність та запевнити про молитву, яку польські єпископи возносять до Бога за усіх вас.

За вашим посередництвом хочемо також висловити щирі слова співчуття батькам тих, хто у ці дні трагічно загинув. Усіх їх ввіряємо Божому милосердю.

Молитвою огортаємо також увесь народ України. Просимо Бога про мудрість і просвіщення Святого Духа, щоби зміни відбувалися у мирний, вільний від напруження, взаємної агресії та проливання крові спосіб. Пам’ятаємо також, що духовні рани лікуються довше, ніж тілесні. Ще і ще раз оцією нашою спільною декларацією бажаємо пригадати, що «співпраця вільної Польщі з вільною Україною є істотним елементом, який допоможе, щоб у цій частині Європи панував мир, люди втішались релігійною свободою, а права людини не виявились під загрозою».

Віримо, що Бог, Сотворитель усього, що існує та історії людства, в дусі братерства та злагоди благословить віднайти правильні рішення, які будуть служити добру для усіх мешканців України, а Церкви та всі релігійні спільноти, які глибоко чутливі на автентичне добро людини, будуть і надалі радіти повнотою прав і громадянської свободи, які так потрібні для виконання їхньої місії.

Нехай Господь оберігає усіх нас у мирі та любові

Архиєпископ Юзеф Міхалік, Митрополит Перемишля,
Голова Конференції єпископів Польщі

Архиєпископ Станіслав Гадецький,
заступник голови Конференції єпископів Польщі

Єпископ Войцех Поляк,
генеральний секретар Конференції єпископів Польщі

Джерело: http://news.ugcc.org.ua