Лист Папи до єпископів Чилі з приводу зловживань неповнолітніми
  • Суб, 14/04/2018 - 12:33

Папа Франциск надіслав послання до єпископів Чилі, зібраних на пленарному засіданні,  з приводу зловживань неповнолітніми з боку представників місцевої Церкви, висловлюючи свій «біль і сором через те, що сталось», відчуваючи себе співвинним у скоєнні помилок в оцінці та сприйнятті ситуації, «зокрема через брак вірогідної та збалансованої інформації».

Святіший Отець пише, що був вражений інформацією своїх посланців, архиєпископа Чарльза Шіклуни з Мальти та священика Джорді Фарноса з Конгрегації віровчення, які займались розслідуванням та вислухали свідчення свідків, склавши обширний рапорт. Уважно з ним ознайомившись, на основі зібраних інформацій Папа визнав, що справа зловживань неповнолітніми та її замовчування протягом довгого часу призвели до порушення єдності чілійської Церкви.

Його Святість скликав єпископів Чилі на братню зустріч до Риму, метою якої буде «висвітлення правди», щоб обговорити результати розслідувань та його висновки щодо цієї справи.

Папа запевнив, що прагне просити вибачення в жертв цих зловживань, сподіваючись зробити це особисто під час зустрічі з представниками осіб, з якими зустрічались його посланці.

Єпископ Фернандо Рамос Перес, Генеральний Секретар Єпископської Конференції Чилі, ствердив, що чилійські єпископи з надією прийняли лист Святішого Отця, в переконанні, що разом з ним зможуть знайти шляхи подолання теперішньої кризи і прибудуть до Риму з конкретним планом оновлення місцевої Церкви.