Лист Синодальних Отців до молоді
  • Нед, 28/10/2018 - 15:17

Учасники XV Звичайної Асамблеї Синоду Єпископів, яка від 3 до 28 жовтня 2018 року відбувалася у Ватикані на тему «Молодь, віра і розпізнавання покликання», звернулися до молоді світу з наступним листом, якого наприкінці Святої Меси з нагоди закриття зачитав кардинал Лоренцо Балдіссері, Генеральний Секретар Синоду Єпископів:

До вас, юнаків і дівчат світу, звертаємося ми, Отці Синоду, зі словами надії, довіри та відради. В ці дні ми зібралися, щоб слухати голос Ісуса, «вічно молодого Христа», та розпізнати в Ньому ваші численні голоси, ваші вигуки радості, жалі та мовчання.

Нам відомо про ваші внутрішні пошуки, радощі та сподівання, про болі й тривоги, що викликають у вас неспокій. Хочемо, аби ви тепер почули слово від нас: прагнемо бути співробітниками вашої радості, аби ваші очікування перетворювалися в ідеали.  Ми впевнені, що ви будете готові з вашим прагненням життя дбати про те, щоби ваші мрії втілювалися у вашому житті та в людській історії.

Нехай вас не знеохочують наші недоліки, а наші слабкості та гріхи хай не стануть перешкодою для вашої довіри. Церква є для вас матір’ю, вона не залишає вас та готова супроводжувати вас на нових шляхах, на стежках височин, де сильніше віє подув Святого Духа, розсіваючи тумани байдужості, поверховності та знеохочення.

В той час, коли світ, який Бог настільки полюбив, що дарував йому Свого Сина Ісуса, зосереджений на матеріальних речах, на безпосередньому успіхові, на приємностях і пригнічує найслабших, допомагайте йому підводитися та звертати свій погляд до любові, краси, істини, справедливості.

Протягом місяця ми спільно прямували вперед з деякими з вас і багатьма іншими, що єдналися з нами через молитву та доброзичливість. Прагнемо тепер продовжувати подорож у кожній частині землі, куди Господь посилає нас як учнів місіонерів.

Церква та світ невідкладно потребують вашого ентузіазму. Ставайте супутниками найуразливіших, убогих та поранених життям.

Ви є теперішністю, ставайте світлішим майбутнім.