Лист-співчуття Блаженнішого Святослава з приводу смерті владики Корнилія (Пасічного)
  • Суб, 01/02/2014 - 14:47

Преосвященному владиці Степанові (Хміляру), Єпархові Торонто і Східної Канади
 

«Блаженна путь, на яку йдеш нині, душе,
бо тобі приготовлено місце упокоєння».

Слава Ісусу Христу!

Ваше Преосвященство!

Сьогодні ми, єпископи Синоду Києво-Галицького Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви, зібрані на черговій сесії, отримали сумну звістку, що упокоївся в Бозі владика Корнилій (Пасічний), Єпископ-емерит Торонтонської єпархії.

Владика Корнилій, відчувши покликання до богопосвяченого життя, вступив до монастиря Чину святого Василія Великого, де невдовзі склав довічні обіти. Велику увагу майбутній архипастир приділяв і науці. Філософію і богослов’я студіював у США, а в Римі захистив ліценціат. В Оттавському університеті здобув ступінь магістра мистецтв. Усі ці духовні та інтелектуальні здобутки лягли в основу самовідданого та жертовного служіння Богові й Церкві. Як інтелектуал і мудрий душпастир, він втішався великою повагою з боку священнослужителів, монашества та мирян Української Католицької Церкви. Архиєрейське служіння владики Корнилія було сповнене любов’ю до Христа та прагненням поширювати Його Царство.

Сьогодні численні владики, священики, брати в монашестві та вдячні миряни, які зберуться довкола домовини усопшого, своєю молитвою і присутністю свідчитимуть про величні плоди служіння владики Корнилія. Нині ми всі дякуємо Богові за щедрі ласки й дари, які Він зіслав на нашу Церкву через його архиєрейські руки.

У цей сумний день дозвольте розрадити Вас словами святого апостола Павла: «Не хочу, щоб ви не знали про померлих, щоб не сумували, як інші, які не мають надії. Бо коли ми віруємо, що Ісус помер і воскрес, то й померлих в Ісусі Бог приведе з Ним» (Сол. 4, 13-14).

Усе своє життя і служіння владика Корнилій присвятив Богові. Тому сьогодні − разом із членами Синоду Єпископів Києво-Галицького Архиєпископства − у своїх молитвах поручаємо новопреставленого владику в руки милосердного Бога і віруємо, що Він сторицею винагородить свого вірного слугу та «сподобить, благий, жити радісно в оселях вічних,  оправдавши його вірою і благодаттю».

З молитвою

+ СВЯТОСЛАВ

Джерело: http://news.ugcc.org.ua