Лист-співчуття Глави УГКЦ до Послів іноземних держав, у зв’язку з загибеллю їхніх громадян внаслідок терористичного акту 17 липня 2014 року
  • Птн, 18/07/2014 - 14:25

Високоповажний пане Посол,

Жахлива звістка надійшла зі Сходу України, де терористами був збитий літак Боінг 777 малайзійської авіакомпанії з 298 особами на борту. До сотень жертв військової агресії проти України долучилися невинні життя громадян інших народів світу, в тому числі – і Вашої країни. Ця трагедія вкотре показала, що зло, яке впродовж останніх місяців роздирає тіло нашого народу, несе реальну загрозу мирові і безпеці в усьому світі.

Пройняті великим болем з приводу цього злочину, висловлюємо наші щирі співчуття рідним і близьким загиблих, запевняючи про наші молитви і нашу близькість з ними у їхньому горі, яке стало і нашим власним горем. «Всемилостивий Господи, прийми в свої обійми душі невинно убієнних, посели їх в оселях праведних, сподоби їх вічного миру і блаженства!».

Уся наша Церква молиться за вічний спочинок невинно убієнних. Залишаємося у молитовній єдності з родинами загиблих та з усіма страждаючими з приводу цієї трагедії.

Закликаємо усю міжнародну спільноту зробити усе можливе для припинення збройної агресії проти України, відновлення миру та недопущення подібної трагедії в майбутньому. Просімо у Всемилостивого Бога дару тривалого миру для України і цілого світу.

 

+ Святослав
Верховний Архиєпископ Києво-Галицький
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви