Лист, якого гей-пара отримала від Папи, був стандартної форми, а не листом підтримки
  • Срд, 09/08/2017 - 13:53

Лист-привітання, якого від імені Папи Франциска отримала одностатева пара з нагоди хрещення їх дітей, був листом стандартної форми, який надсилають усім, хто пише до Папи – пояснили у Ватикані.

Цей лист не є виявом підтримки одностатевих союзів, і Папа  міг навіть не знати, що цей лист скерований до пари гомосексуалів, оскільки він був адресований окремі особі.

Як інформує CNA, ще в квітні двоє геїв на ім’я Тоні Райс та Девід Харрад написали в мережі Facebook, що відправили листа Папі, повідомляючи йому про хрещення їх трьох усиновлених дітей в церкві Куритиби, Бразилія. Згодом пара розповіла, що отримали у відповідь лист-привітання, підписаний Монс. Паоло Боргі з Держсекретаріату Ватикану.

У Ватикані пояснили, що цей лист є стандартною формою відповіді на усі листи, які люди пишуть до Папи, тому його не слід розглядати як підтримку даної пари і їх способу життя. Представниця прес-служби наголосила, що лист від імені Папи був скерований на ім’я однієї особи – пана Райса, тому особи, відповідальні за написання листа-відповіді, могли не знати про те, що у цьому випадку йдеться про одностатеву пару.