Листи патріарха Кіріла викликають сумніви у його адекватності
  • Птн, 15/08/2014 - 01:07

Московський патріарх Кіріл звернувся до Предстоятелів помісних православних церков з листами, у яких звинувачує УГКЦ та УПЦ КП у насильстві над московським православ’ям в Україні. Про це повідомив офіційний сайт РПЦ.

Так, зокрема, у своєму листі до Константинопольського патріарха Варфоломія, частину з якого оприлюднено, патріарх Кіріл твердить, що ще восени 2013 р. представники УГКЦ та УПЦ КП у своїх виступах на Майдані «відкрито проповідували ненависть до православної церкви, закликали до захоплення православних святинь і викорінення православ’я в Україні. З початком бойових дій уніати і розкольники, отримавши до рук зброю, прикриваючись антитерористичною операцією, розпочали пряму агресію проти духовенства канонічної УПЦ на сході країни».

Також московський патріарх в черговий раз звинуватив УГКЦ та УПЦ КП у розпалювані ворожнечі в Україні. Ба більше того, Кіріл звинувачує анонімного греко-католицького військового капелана у насильстві над вірними та священиком УПЦ МП у Слов’янську. Кіріл також повторює звинувачення на адресу українських оборонців перед російською агресією, які уже озвучував митрополит Онуфрій.

У своїх звинуваченнях патріарх Кіріл пішов значно дальше – він відкрито охарактеризував події АТО, як релігійну війну. «Ми не можемо не помічати, що конфлікт в Україні має виразну релігійну основу», - повідомляє московський патріарх почесного главу усіх православних, - «Уніати і розкольники, які до них доєдналися, стараються отримати перемогу над канонічним православ’ям в Україні». 

Більше того, патріарх Кіріл просить Константинопольського патріарха приєднатися до його очорнюючої брехливої пропаганди. «Прошу вашу Святість використати усі можливості, щоб підняти Ваш голос на захист православних християн сходу Україні, які живуть в умовах зростаючого насильства з боку греко-католиків і розкольників у щоденному страсі за себе і своїх близьких, переживаючи, що якщо їхні переслідувачі захоплять владу, православні будуть змушені до відречення від своєї віри, або стануть жертвами жорсткої дискримінації» - впадає в істерику глава «русского міра». 

Невідомий дослівний зміст листів московського глави імперіалістичного «русского міра» до Предстоятелів помісних православних церков, так само як і повний текст його листа до патріарха Царгородського Варфоломія, але навіть офіційно опублікований уривок листа до патріарха Константинопольського виявляє очільника московського православ’я, як людину повністю неадекватну, позбавлену контакту з реальністю.

ОНОВЛЕННЯ: Оскільки цей лист патріарха Кіріла почав зникати з офіційних сайтів РПЦ, то пропонуємо до Вашої уваги адреси кешованих копій і скріни цього листа