Літній парафіяльний ораторій «ДІТИ МАРІЇ»
  • Суб, 17/06/2017 - 10:06

Прийшло літо – час відпочинку, який маємо добре провести, тобто  провести з Богом. Є важливо, щоб відпочивало і набиралося сили  наше тіло, але ніколи не маємо забувати про нашу душу та її підживлення, бо це є набагато важливіше. Саме тому кожного року ми проводимо християнські табори та ораторії, на яких стараємося поєднати корисне з приємним.

З 30 травня по 2 червня 2017 року на нашій парафії свв. Кирила і Методія в Івано-Франківську (Крихівцях – парох о. Йосафат Бойко, ВС) проходив літній ораторій під назвою «Діти Марії». Тема ораторію, як і всіх наших цьогорічних таборів -  Фатімські об'явлення, 100-річчя яких відзначає Вселенська Церква.

Мета - наблизити дітей до Бога і пригадати, що все, що ми робимо - маємо робити з Богом: чи ми вчимося, чи працюємо, чи відпочиваємо - все з Ним і у Ньому. Також пригадати важливість молитви і жертви, до яких так заохочувала Богородиця фатімських пастушків.

Наші команди називалися: «Лукія», «Якинта» і «Франциск». Близько 40 дітей взяли участь у цьогорічному ораторії. Кожен ранок у нас починався з молитви і гімну. Після того розпочиналися  різні спортивні змагання та естафети.

Потім ми ласували смачним обідом, який кожен приносив з собою, а хто забував, - то голодним не залишався ( в нас на парафії є таке правило), бо діти практикували чесноту щедрості і ділилися одні з одними. Після обіду сестри давали невеличку науку, розповідаючи дітям про об’явлення Богородиці у Фатімі, і на закінчення молилися десяток вервиці.

Трохи відпочивши, діти розходилися по різних гуртках: ручна праця (ліпка з пластиліну; плетіння браслетів зі стрічок, шамбала; декупаж із серветок та ін..), театральний та танцювальний  гуртки. Після цього починалася велика гра (кожного дня була інша): сидячий футбол, водний волейбол та ін..

Вкінці дня оголошувалися бали, а потім  ми молитвою дякували за прожитий день і за всі отримані ласки. А на  завершення ораторію, 2 червня,  був міні-пікнік із дуже смачними, печеними на вогні, ковбасками.

Також була велика гра «Пошук скарбу» і команда, що його знайшла, щедро поділилася ласощами «скарбу». А ще учасники театрального гуртка показали сценку про Фатімське обʼявлення. Всі діти отримали призи, але найбільше пощастило тим дітям, які щонеділі ходили на катехизаційні зустрічі, - вони мали найкращі подарунки, потім – команда, що виграла (це була команда «Лукія») і тоді всі інші. Всі діти були дуже задоволені і ми також, бо бачили їх радісними і щасливими.

Хочемо подякувати всім тим, хто спричинилися до того, щоб наш ораторій відбувся: о. Василю Харкавому, ВС який був відповідальним за нього; сетрам Марії Благовіщення і Марії Оранті, Марї Боголюбивій і Марії Відкуплення, аніматорам, які домомагали  і всім дітям, які брали участь.

Молимося за плоди цьогорічного ораторію  і  запрошуємо всіх бажаючих на наступний рік!

Оргкомітет «ОРАТОРІЮ» Святого Дон Боско