Літній табір Катехитичної школи «Воскресіння»
  • Птн, 27/06/2014 - 15:17

З 20 по 25 червня у селищі Микуличин відбувся третій літній Християнський табір катехитичної школи «Воскресіння», що діє з 2011 року при Архікатедральному Соборі Воскресіння Христового УГКЦ у м. Івано-Франківську.

Моделлю цьогорічного табору було «плавання на кораблі». Девізом стали слова «один корабель, одна команда, одна пристань». 32 дітей та 14 дорослих ступили на палубу символічного корабля. Їх зустрів капітан – о. Роман Влашин та його найближчі помічники катехити – Йосафата-Любов Федьків, Анна Авдієвська; семінаристи – Дмитро Ярич та Петрів Віталій.

Першого дня ми ознайомились із правилами, які діяли під час нашої спільної подорожі та познайомились із усіма членами нашої чималої команди. На вечірній Божественній літургії усі  ми мали нагоду розважити над тим, як Ісус кликав своїх учнів до спільної подорожі слідом за ним.

Другого дня ми роздумували над темою команда-родина, беручи за взірець Пресвяту Родину з Назарету. Третього дня наш символічний корабель зустрів на своєму шляху бурі-спокуси. Четвертого дня гріхи-рифи зупинили його рух, але приступивши до Святого Таїнства Сповіді усі разом попливли далі. Останній день плавання пригадав нам про найважливіше: причину та мету нашої подорожі  «Пристань-небо».

Кожен день нашого табору починався короткою руханкою та Службою Божою, а завершувався спільною молитвою та підсумковим словом на добраніч від «Капітана». Протягом дня ціла команда корабля вчилася співати, грала ігри, танцювала запальні банси, працювала над тематикою дня в окремих групах.

Дорослі в цей час служили своєю працею цілому екіпажеві на кухні готуючи смачні та поживні сніданки, обіди та вечері. Також і вони тричі на день мали систематичні духовні зустрічі із священиком та молилися за своїх дітей на Службі Божій.

Згуртованість, взаємодопомога, доброзичливість, відповідальність у виконанні своїх обов’язків створили неповторну атмосферу на нашому кораблі, та дозволили йому щасливо доплисти до мети. Це був справжній відпочинок з Богом.

Господь був дуже добрим до нас. Він благословляв нам на різні способи. Кожен із учасників табору відчував Його присутність на кораблі. Тоді коли ми планували йти в походи, а було їх два: на гору Ягідну(1257м) та на водоспад Гук, тоді Він, Господь, дарував нам сприятливу погоду, хоча в інші дні падав подекуди дощ. Погода була дуже мінливою і не надто теплою, проте ніхто суттєво не захворів. Усі члени команди повернулися щасливо до своїх домівок у середу 25 червня.

Учасник табору і капітан в одній особі о. Роман Влашин