Літургія з нагоди початку нового навчального року в Києві
  • Срд, 28/08/2013 - 15:58

Центр академічного душпастирства Київської Архиєпархії запрошує студентську молодь та викладачів на Божественну Літургію з нагоди  початку нового навчального року. Літургія відбудеться в неділю, 1 вересня 2013 р. Б. о 12.00 в храмі св. Василія Великого (на Львівській площі). По завершенні Літургії відбудеться молитва-благословення для усіх учнів, студентів, вихователів та викладачів, які розпочинають новий академічний рік. Відтак, Центр академічного душпастирства запрошує всіх бажаючих на відкриту лекцію «Як бути учнями Христа в XXI ст.», яку виголосить голова Центру, о. Володимир Мальчин, в актовій залі храму. На усіх присутніх чекає солодкий частунок та можливість ознайомитись з планами Центру на новий навчальний рік а також  із діяльністю Київського товариства українських студентів-католиків «Обнова».

Центр академічного душпастирства Київської Архиєпархії створений в січні 2012 р. Б. з благословення Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, та з ініціативи Преосвященнішого Владики Йосифа (Міляна), єпископа-помічника Київської Архиєпархії, в рік проголошений Святішим Отцем Венедиктом XVI Роком Віри. Центр очолює о. Володимир Мальчин, віце-канцлер Курії Верховного Архиєпископа УГКЦ.

Метою Центру є пастирська опіка викладацького складу та студентської молоді вищих навчальних закладів столиці, в якій навчаються найсильніші студенти України, що згодом займуть ключові позиції в суспільстві.

 

Запрошуємо київську молодь та приїжджих до столиці студентів долучатись до різних пасторально-освітніх та культурно-відпочинкових ініціатив Центру академічного душпастирства протягом тижня впродовж усього навчального року:

Вівторок,: спільна молитва та зустріч на різноманітні теми Київського товариства українських студентів-католиків «Обнова». Останній вівторок місяця – біблійні читання. Початок о 18.40 (Культурно-мистецький центр НаУКМА, вул. Іллінська, 9. Телефон для довідок: 098 62 62 004 – Тарас)

Четвер: Літургія для студентів та викладачів з поясненнями окремих частин богослужінь. Початок о 18.30 (Храм св. Василія Великого на Львівській площі. Тел. для довідок: 097 7658445 – о. Володимир)

- Християнський кіноклуб. Початок о 19.30 (храм Миколи Доброго на Подолі. Вул. Покровська 6. Тел. для довідок:097 493 66 24 – Микола)

Субота: клуб англійської мови. Мета цього клубу – підвищити рівень англійської мови серед молоді, з особливим наголосом на церковній термінології, для того, щоб брати активну участь в міжнародних зустрічах. Початок о 12.00 (храм Миколи Доброго на Подолі. Вул. Покровська 6. Тел. для довідок :096 452 55 42 – Оля)

Неділя: соціальні танці - це можливість самовираження та гарного дозвілля у колі однодумців. Центр використовує цей проект, як нагоду для проповіді «богослов’я тіла» та приготування до подружнього життя. Початок о 14.00 (Інститут релігійних наук Томи Аквінського, вул. Якіра, 13 – М. Лук’янівська. Телефон для довідок: 095 8251750 – Павло).

Детальніша інформація на сайті: http://academchaplaincy.org.ua/