Літургійні співи індіанськи мовами прозвучать у Ватикані
  • Птн, 25/11/2016 - 13:06

Під час Святої Меси в день пам'яті Матері Божої Гваделупської, яку 12 грудня 2016 року Папа Франциск буде служити у ватиканській базиліці разом з латиноамериканськими ієрархами і священиками, прозвучать літургійні співи мовами корінних індіанських народів: ацтеків, кечуа, мапуке, гуарані.

Передувати літургії буде молитва розарію і процесія з прапорами країн, серед яких Божа Матір Гваделупська користується особливою пошаною. Євхаристію з цього приводу Франциск здійснює в базиліці св. Петра протягом останніх трьох років. Вперше свята Меса на спомин Матері Божої Гваделупської пройшла у головній католицькій святині в 2011 році. Її очолив Папа Бенедикт XVI в рамках святкування 200-річчя незалежності країн Латинської Америки. Під час минулорічної літургії звучала знаменита "Misa Creola" (Креольська Меса), написана аргентинським композитором Аріелем Раміресом. Під час торішньої Євхаристії Франциск оголосив про своє Апостольську подорож до Мексики. Вона пройшло 12-18 лютого 2016 року. У рамках цієї прощі Папа здійснив історичний візит до санктуарію Матері Божої Гваделупської.

КМЦ нагадує, що нерукотворний образ Діви Марії Гваделупської є одним з найбільш шанованих образів Діви Марії у Католицькій Церкві.