Литва готується до візиту Папи
  • Птн, 18/05/2018 - 18:08

Щоб належно приготуватися до візиту Папи Франциска до Литви, який відбуватиметься 22-23 вересня 2018 року, місцеві єпископи оприлюднили напрямні, що пропонують п’ять етапів, «корисних як для окремих осіб, так і для спільнот», – зазначається в документі. Ними є «пізнавати, молитися, передавати, брати участь та впроваджувати в життя».

Ієрархи пропонують, наприклад, спробувати прочитати принаймні один документ чи якусь книжку Папи Франциска, для того, щоб краще його пізнати. Далі йде заохочення молитися за Святішого Отця та в його щомісячних молитовних наміреннях. А далі передавати його послання слід не лише через дебати чи публічні зустрічі, але й «щодня роблячи діла милосердя».

Етап «брати участь» включає запрошення приєднатися до заходів за участю Папи, коли він відвідуватиме країну, аби «почути, що Святіший Отець хоче сказати литовському народові», а це зустріч з молоддю у Вільнюсі 22 вересня та Свята Меса 23 вересня в Каунасі. Врешті, завершальним етапом є подбати про те, щоб Апостольський візит залишився не лише «історією», але старатися вврдити слова Папи у своє життя.

Підсумовуючи, єпископи звертаються до всіх із закликом «зробити креативній внесок у приготування до візиту».