Ліванський патріарх вперше відвідає Ізраїль
  • Суб, 03/05/2014 - 12:13

Разом з главою Католицької Церкви Франциском в Ізраїль приїде патріарх ліванської Маронітської Церкви Бешар ель-Раї, повідомляє AFP.

Ліван формально перебуває в стані війни з Ізраїлем, і з моменту проголошення незалежності єврейської держави жоден духовний лідер маронітів на Святій землі не був. У розмові з AFP Бешар ель-Раї назвав «природним» свій намір «приймати Понтифіка на території своєї дієцезії» - канонічна територія його патріархату включає в себе і Палестину.

Ліванський патріарх підкреслив, що його візит не матиме жодного політичного значення, і він не має наміру брати участь «в жодних політичних зустрічах», які буде проводити Понтифік. Однак, як зазначає AFP, він збирається зустрітися з главою Палестинської автономії Абу Мазеном.

Маронітська Церква - одна з шести стародавніх Східних Католицьких Церков, що мають статус патріархату. Одна з восьми архиєпархій цієї церкви знаходиться в Хайфі. За угодою про припинення вогню 1948 року ліванські мароніти (близько 17 % населення Лівану) мають право відвідувати Святу землю, тобто приїжджати в Ізраїль як через наземні прикордонні переходи, так і авіарейсами через аеропорт Бен-Гуріон. Візит Папи Римського Франциска  на Святу землю відбудеться 24-26 травня.

За матеріалами: http://news.israelinfo.ru