Ліво-лібералізм як ворог Церкви
  • Втр, 28/02/2017 - 10:53

Увага християнських ЗМІ та самих християн у цілому світі до подій у США може видатися часами надмірною або перебільшено підкресленою. Насправді ж вона має під собою реальне підґрунтя: США залишаються наддержавою, яка здатна впливати на події в будь-якому куточку земної кулі. І окрім цього, США – єдина на світовій політичній карті сила, яка може стати на захист переслідуваних християн чи християн, яких уряди їхніх держав утискають.

Окрім цього, за минулої президентської Адміністрації, США грали роль головного лобіста так званих «прав» на аборт, на одностатевий «шлюб» та були головним промотором ідей мультикультуралізму, лівого лібералізму та гендеризму. Усе це значно ускладнювало життя християнам в країнах, в яких США сприймають як флагман вільного світу. Адже Адміністрація президента Обами використовувала різноманітні важелі тиску на уряди таких країн для пропихання ідеалів ліволіберальної ідеології.

Теперішня Адміністрація США уже завдала серйозного удару по «праву» на аборт, заборонивши фінансування абортів за кордоном. Що, у свою чергу, викликало істерику в ЄС, який був готовий заснувати фонд для фінансування абортів закордоном, тобто в країнах, що розвиваються. І як це не дивно, саме найвірніші союзники США в ЄС – Польща, Угорщина та Хорватія завдали нищівного удару у цей план, відмовившись приймати участь у фінансуванні цього фонду.

Більше того, Адміністрація Трампа минулого тижня завдала ще одного удару у плани гендеристів та ліво-лібералів, відкликавши зобов’язуючу рекомендацію Адміністрації Б. Обами, яка зобов’язувала американські школи, що отримують фінансування із федерального бюджету, надавати дозвіл біологічним чоловіками, які, при відсутності операції зі зміні статі, заявляють, що вони відчувають себе жінками, відвідувати жіночі туалети, роздягальні й душові, а також біологічним жінкам, які при відсутності операції зі зміні статі, заявляють, що вони – чоловіки. Рекомендація передбачала скасування державного фінансування школам, які відмовляться впроваджувати її.

Оскільки частина конфесійних шкіл у США отримують таке фінансування, то рішення Адміністрації Трампа забезпечить цим школам можливість дотримуватись своїх релігійних переконань, а державним школам уможливить збереження статусу кво в питаннях ідеологічних.

Наскільки болючими стали такі, незначні в християнських очах, кроки нової американської Адміністрації для антихристиянських кіл свідчать не тільки постійні істерики в лівих ЗМІ, але й те, що минулого тижня американські відьми і відьмаки вдалися до публічних магічних обрядів спрямованих проти Трампа.

З іншого боку, цей відьмацький шабаш мав би стати для християн у цілому світі знаком часу. Знаком, який свідчить про те, що саме ворог людських душ ховається за начебто гуманістичними принципами ліволіберальної ідеології, яка є основним джерелом гендеризму, мульткультуралізму, політкоректності, інклюзивізму, глобалізму і тому подібних «-ізмів».

Якими би вдалими масками ліволіберальна ідеології та її сателіти не приховували своєї антилюдської сутності, християни би мали відкрити очі на її сатанинську природу.

І потрібно вже врешті решт перестати поблажливо ставитись не тільки до свідомих носіїв цієї ідеології, але й до корисних ідіотів, які підспівують ліволіберальним ідеям в середині Церкви. Потрібно собі усвідомити, що це – вороги нашого спасіння, вороги Церкви, вороги Христові.

Байдуже, чи хтось вбиває людські душі будучи переконаним, що чинить добро, чи чітко собі усвідомлює наслідки своєї діяльності. Наслідки ті ж самі – люди закінчують своє існування в пекельній безодні, назавжди відірвані від Божої Любові. Усвідомлення цього факту є особливо важливим в теперішньому часі. Часі, який прагне усе вчинити відносним, усе змішати в отруйному вінегреті релігійної відносності й моральної поблажливості.

Християни, якщо хочуть залишитися вірними Богові, мусять рішуче відкинути всяке загравання із цим світом, всяке поблажливе ставлення до носіїв ліволіберальної ідеології та її сателітів. Це зовсім не означає відкинення спроб навернути носіїв цієї духовної зарази. Ні, якраз навпаки. Протиставлення Євангелія сучасним антихристяинським ідеям мало б стати основним інструментом сучасної євангелізації. Адже християнська харитативна діяльність жодним чином не притягає ліволібералів на шлях Істини. Власне навпаки – християнська харитативна діяльність, позбавлена активної християнської проповіді, віддаляє ліволібералів від спасенної істини Євангелія іще дальше.

Християни мусять знову віднайти баланс між ділами милосердя щодо тіла та ділами милосердя щодо душі. Інакше всяка спроба не те що когось навернути, а навіть зберегти власну свободу віросповідання буде просто приреченою на неуспіх. Адже представляючи християнство такою собі етичною системою, яка спрямовує людину піклуватися про тіло ближніх, самі християни позбавляють християнство його внутрішньої сили. Страх від звинувачень у прозелітизмі – це ніщо інше, як конформізм за рахунок спасіння душ. І якщо християни не позбавляться усього того сатанинського сміття, яке вони понаносили під впливом ліволібералізму до Церкви, то вони самі перетворяться на сіль звітрілу, яка буде викинена дорогу, щоб інші по ній ходили. 

о. Орест-Дмитро Вільчинський