ЛМР подала позов у суд про заборону проведення завтра на просп. Свободи будь-яких акцій
  • Птн, 18/03/2016 - 20:02

Львівська міська рада подала позов у Львівський окружний адміністративний суд про заборону проведення завтра на просп. Свободи перед Оперним театром будь-яких акцій. Судове засідання відбудеться сьогодні.

«Ми отримали заявку про проведення акції на просп. Свободи завтра. Одночасно ми отримали заявку від громадської організації «Сокіл» про проведення заходу в тому ж місці в той самий час та листа від Головного управління Національної поліції. Відповідно, ми підготували позов про заборону в цьому місці проведення будь-яких акцій і о 14.00 год. зареєстрували його в Львівському окружному адміністративному суді.

У лютому громадська організація «Інсайт» звернулася з листом-інформацією про проведення у Львові Фестивалю рівності. Вчора ми отримали заявку вже про проведення акції у формі масового заходу. Ні одне, ні інше погоджувати не потрібно, тому що в нас є Конституція України, яка каже про те, що свобода на вираження своїх переконань є непорушною, обмежується виключно судом виключно в тих випадках, коли це може нести загрозу безпеці. У даному випадку є 2 організації, які не мають однакових статутних завдань, і є лист, підписаний керівником Національної поліції, з клопотанням про звернення до суду.

Приблизно о 18.00-19.00 год. розпочнеться судове засідання. Станом на зараз, в нас є поки що 2 відповідачі. Невідомо, яка кількість відповідачів доєднається. Як правило, такі судові засідання тривають до 23.00-02.00 год.», - зазначила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

Громадська організація «Інсайт» подала заявку на проведення мирної публічної акції «Фестиваль рівності», направленої на привернення уваги громадськості до проблем, пов’язаних з будь-якими формами дискримінації в Україні.

Львівська обласна молодіжна громадська організація «Сокіл» подала заявку на проведення акції на підтримку здорового майбутнього української молоді – традиційних сімейних цінностей та культивування українських сімейних традицій.