Лондонські атеїсти вимагають освіти для своїх дітей в ультракатолицьких школах
  • Пон, 02/09/2013 - 23:43

Вона належить до найкращих у Великобританії шкіл. Своїх дітей до неї відправляють представники лондонської еліти, серед них і політики, як наприклад, віцепрем’єр Нік Клегг, котрий щоденно веде боротьбу з релігією і Церквою.

Кілька років тому монахи вирішили змінити таку ситуацію. Вони зазначили, що їх школа є передбачена перш за все для практикуючих католиків. Тому при наборі дітей на навчання надають перевагу дітям із родин, які беруть активну участь в житті Церкви. І саме з того часу почалась тяганина між міністерством освіти і ораторіанами. Міністерство вимагає відмінити преференції для католиків у католицькій школі, а священики не здаються.

Щороку на прохання міністерства вони змінюють правила набору учнів, проте їх суть залишається тією ж. Практикуючим католикам надають перевагу. Останнього разу із списку діяльності на користь Церкви, наприклад, було усунуто прибирання храму, бо, на думку міністерства, це передбачає матеріальну вигоду і тому є певною формою хабаря. Проте представникам влади цього замало. Цими днями до London Oratory School знову прийшов лист у справі критерії набору.

Варто зазначити, що доноси на лондонських ораторіан пише до міністерства Британське гуманістичне товариство. Воно славиться вихвалянням безтурботного атеїзму, в т.ч. у рекламах на міських автобусах. Однак якщо їм так добре без Бога, то навіщо декларовані атеїсти (як Нік Клегг) вимагають освіти в ультракатолицькій школі?

За матеріалами  wiara.pl