"L'Osservatore Romano": кардинал Бергольйо, який помножив хліби
  • Нед, 09/06/2013 - 13:15

 Архиєпископ Бергольйо, який здійснив чудо множення хлібів. Таким запам'ятала майбутнього Папу Франциска аргентинська журналістка Евангелина Імітан. На сторінках сьогоднішньої "L'Оsservatore Romano" автор біографії Папи поділилася спогадами про подію, яка відбулася в жовтні 2012 р. Як журналістка, Імітан брала участь в екуменічній зустрічі, організатором якої був кардинал Бергольйо. Форум відбувався на одному з місцевих стадіонів у Буенос-Айресі. Коли настав час обіду, кожен повинен був принести на загальний стіл те, що мав. Вибір був невеликий, бо більшість принесла типові аргентинські пироги з м'ясом - емпанада. "Деякі запитали Бергольйо, чи може він хоче піти пообідати в багатий квартал Пуерто Мадеро, за декілька кроків від стадіону, де були шикарні ресторани, але він відповів, що хоче залишитися і поїсти з усіма іншими", – розповіла Імітан.

 

Вона зазначила, що журналісти пішли обідати пізніше за всіх. У той час, коли вони проходили через залу, де роздавали їжу, до них підійшов кардинал Бергольйо, привітав кожного особисто, подякував за роботу і повернувся за свій стіл в іншому кінці приміщення.

 

Коли прийшов офіціант, виявилося, що залишилося тільки п'ять емпанада, а журналістів було вісім. "Хтось взяв ініціативу і почав ділити навпіл. Ділення було духом зустрічі", – розповідає Імітан.

 

Вона наголосила, що кардинал Бергольйо з іншого кінця залу зауважив, що журналісти майже не мають їжі. Тоді він встав і запитав у священиків, чи не залишилося ще чогось. У результаті майбутній Папа назбирав повну тарілку емпанада. "Він помножив хліби", – з гумором зазначила Євангелина Імітан і додала, що "це маленьке чудо  залишило враження в серці". "Людина, яка сьогодні є на Престолі св. Петра, бачила потребу і задовольнила її, в той час як інші не перейнялися нею", – наголосила журналістка.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va