"L'Osservatore Romano": понтифікат Бенедикта ХVI був революційний
  • Пон, 04/03/2013 - 22:41

Кінець кожного понтифікату завжди є ключовим моментом в історії Церкви, іноді аналізу і роздумів, зазначає ватиканське видання "L'Osservatore Romano". Журналістка Лукета Скарафія вважає, що понтифікат Бенедикта ХVI був революційним не тільки через відмову від посади св. Петра, через що Папа показав своє розуміння папства і його роль: образ смирення і служіння.

"Понтифікат Бенедикта ХVI був справді революційним", – відзначила ватиканська газета. Цей понтифікат причетний, перш за все, до подолання схеми XIX ст., а саме протиставлення між консерваторами і прихильниками реформ. Коли Папа, будучи кардиналом, вважався консерватором, а ставши Понтифіком, провів революційні процеси, "значить існують не тільки реформи так званих "прогресистів ", але інші, глибші, що мають набагато більший уплив на всю діяльність Церкви", – пише Скарафія.

Не тільки Бенедикт ХVI причетний до змін, їх принесли зміни світу. "Сьогодні, наприклад, ніхто не може всерйоз думати, що комунізм міг би бути шляхом до благополуччя і спасіння. І в цьому сенсі ідеологічні напрямки всередині Церкви були позбавлені фундаменту саме через дійсність світу", – зазначила авторка статті.

На закінчення  вона заявила, що Бенедикт ХVI невтомно показував усім нам шлях дій: дорогу новому проголошенню Євангелія і віри. "Віри сильної та повної ентузіазму, віри оновленої та привабливої, яка допомогла би забувати про себе перед Ісусом  у церковній спільноті", – зазначила італійська журналістка.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va