«L’Osservatore Romano» про «Білоруську місію» кардинала Шенборна
  • Чтв, 07/07/2016 - 12:58

Важливість релігійної свободи для позитивного розвитку суспільства була в центрі нещодавньої місії, яку кардинал Крістоф Шенборн, Архиєпископ Відня, здійснив на початку липня у Білорусі як Папський Посланець на святкування з нагоди 25-річчя Мінсько-Могилевської дієцезії, що відбувалися 1-2 липня 2016 р. в Марійському санктуарії в Будславі. Про це повідомляє ватиканська щодення газета «L’Osservatore Romano».

Візит Віденського архиєпископа до Білорусі став також нагодою для зустрічей з представниками світу політики. Під час зустрічей як з представниками релігійних спільнот, та і з представниками влади, кардинал Шенборн неодноразово наголосив на важливості релігійної свободи й належно регламентованих взаємин між державою та Церквами. За його словами, світові політики належить виконати відповідальну роль, сприяючи як релігійній свободі, так і співпраці між віровизнаннями. Білоруські політики, в свою чергу, запевнили Папського Посланця у тому, що держава зацікавлена у добрих стосунках з Католицькою Церквою.

Врешті, під час відвідин Будславського санктуарію, розташованого 150 кілометрів на північ від столиці, кардинал Шенборн пригадав про те, як святиня вистояла під час переслідувань тоталітарними режимами. А це тому, що віра людей виявилася сильнішою. «Блаженна країна, що вірує», – наголосив він.

Під час проповіді, серед іншого, Віденський архиєпископ наголосив на важливості родини, зважаючи на те, що як тоталітарні режими, від яких Білорусь постраждала в минулому, так і численні інші ідеології намагаються знищити цю інституцію. «Ми, натомість, віримо в силу сім’ї», – підсумував кардинал, промовляючи до паломників.

У неділю, 3 липня, Папський Посланець посвятив новий католицький храм в Мінську.