"L'Osservatore Romano" про ватиканський монастир "Mater Ecclesiae"
  • Птн, 03/05/2013 - 14:17

Монастир "Mater Ecclesiae", в який 2 травня переїхав Бенедикт XVI є сучасною спорудою на території Ватиканських садів. З листопада 2012 року в ньому проводилися ремонтні роботи, але досі тут жили монахині,  котрі своєю молитвою підтримували пап. "Особлива мета цієї спільноти - служіння молитви, поклоніння, прославлення і відновлення. Щоб бути, таким чином молитвою в тиші і самоті, заради підтримки Святішого Отця в його повсякденній турботі про Вселенську Церкву ", - йдеться в статуті монастиря. Його будівля зводилася протягом 1992-1994 рр.. на місці невеликого садового будинку, збудованого на початку ХХ ст. Спочатку вона призначалася для Ватиканської жандармерії, але потім її господарі кілька разів мінялися: від керівництва Ватиканського радіо до різних ватиканських служб, відзначає  "L'Osservatore Romano

 

"На початку 1990-х рр.. бл. Іван Павло II запропонував призначити будівлю для монахинь, які б своєю молитвою підтримували Папу. Було вирішено, що в монастирі будуть змінюватися представниці різних жіночих монаших згромаджень. Спочатку це відбувалося кожні п'ять років, а потім термін був скорочений до трьох. Вибір чергового згромадження затверджував сам Папа, а допомагала йому Конгрегація у справах Інститутів богопосвяченого життя і Товариств апостольського життя. З 1994 по 2012 р. в Ватиканському монастирі чергувалися представниці чотирьох найбільших клявзурових монаших орденів: клариси, кармелітки босі, бенедиктинки та візитки.

 

Поруч з монастирем знаходиться невеликий сад у якому монахині вирощували фрукти і овочі до столу Понтифіка. Крім того, вони займалися реставрацією стародавніх пергаментів, мітр і орнатів для єпископів і Понтифіка. Також черниці дбали про сад троянд, який любив відвідувати Бенедикт XVI.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va