Львів дасть на ремонт у костелі Єзуїтів 600 тис. грн
  • Пон, 25/03/2013 - 15:37

600 тис. грн виділить влада Львова цього року на реставраційно-ремонтні роботи костелу Петра і Павла ордену Єзуїтів на вул. Театральній, 11. Таку суму передбачили депутати в бюджеті розвитку на 2013 рік.

Також 225 тис. грн передбачено в бюджеті розвитку на проектування та ремонт костелу святої Марії Магдалини на вул. С. Бандери, 8         .

200 тис. грн передбачено на реставрацію і ремонт обходу навколо собору Свято Юра, сходи основного входу до Собору та східні підпірні стіни, західну (підпірну) стіну, впорядкування території, конструктивні рішення по сходах та підпірних стінах, інженерні мережі XVІІІ ст.

Раніше начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко заявляла, що на відновлення і реставрацію костелу Єзуїтів у Львові треба щонайменше 300 млн грн.

Нагадаємо, 6 грудня 2011 року у храмі святих Петра і Павла (отців Єзуїтів) відбулося перше богослужіння за останні 65 років. Раніше тут знаходились книжкові фонди бібліотеки ім. Стефаника НАН України, які тривалий час перевозили у приміщення на вул. Авіаційній, 1, де відтепер буде діяти нове відділення бібліотеки. Раніше храм святих апостолів Петра і Павла виконував функцію гарнізонного храму з 1848 по 1946 рр.

Джерело: ZAXID.NET