Львівська архиєпархія підписала угоду про співпрацю з католицькою громадою м. Фрайбург (Німеччина)
  • Срд, 15/10/2014 - 16:07

14 жовтня 2014 року у Митрополичих палатах Свято-Юрського комплексу було підписано договір про партнерство між католицькою громадою м. Фрайбург (Німеччина) та Львівською архиєпархією УГКЦ.
 
Делегацію громади м. Фрайбург представляв о. Вольфганг Гайбер, декан Фрайбургу, парох Архикатедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці м. Фрайбург та о. Петро Свідрун, парох греко-католицької парафії святого Йосафата у м. Фрайбург.
 
Зі сторони Львівської архиєпархії були: Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії та працівники Курії.
 
Сторони погоджуються, що партнерство між деканатом м. Фрайбург та архиєпархією Львівською додасть обидвом церквам можливості взаємозбагатитись у служінні як Церкві, так і суспільству, в активному пошуку відповідей на виклики, що повстають перед християнською вірою та суспільством.
 
На думку підписантів угоди, досвід Церкви Німеччини допоможе Українській Греко-Католицькій Церкві віднайти власний шлях моделі відносин між Церквою та державою.

Сторони зобов’язались плекати обмін досвідом на всіх рівнях пасторальності: парафіяльному, харитативному та молодіжному апостоляті.
 
Після підписання договору делегація з м. Фрайбург зустрілися з міським головою Львова, де обговорили деякі аспекти можливої співпраці в майбутньому.