Львівська митрополія відзначила 200-ліття від дня народження о. Михайла Вербицького, автора музики Державного Гімну України
  • Нед, 22/03/2015 - 23:42

22 березня 2015 року в Архикатедральному соборі Святого Юра  відбулася урочиста академія  «Отець Михайло Вербицький - Богом обдарований композитор», присвячена 200-річчю від дня його народження.
 
Відкрив урочисту академію Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, наголосивши про складний і тернистий  шлях о. Михайла Вербицького до священства. За словами єпископа, саме цей життєвий досвід викристалізувався у знаменитий талант композитора.
 
Вшанували знаменитого митця молитвою, духовними і світськими творами о. М. Вербицького, які виконали солісти, хор та камерний оркестр Заслуженої академічної капели України "Трембіта". Художній керівник та головний диригент творчого колективу - Микола Кулик.
 
Організатори заходу: Львівська митрополія УГКЦ, Архикатедральний собор Святого Юра, фундація «Андрей»,  за сприянням громадської організації «Держава гідності».
 
Зазначимо, що з нагоди 200-ліття від дня народження о. Михайла Вербицького у Львові відкрили дві виставки та запланували низку заходів.