Львівська облрада виступила проти ратифікації Стамбульської конвенції
  • Чтв, 18/11/2021 - 12:48

На черговій сесії 16 листопада 2021 року Львівська обласна рада ухвалила рішення про звернення до керівництва держави. Депутати просять Верховну Раду захистити та підтримати традиційні сімейні цінності в Україні.

У цьому рішенні депутати вимагають не ратифікувати Конвенцію Ради Європи «Про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульську Конвенцію). У рішенні міститься прохання щодо недопущення імплементації у національне законодавство «гендерної ідеології».

Львівська облрада наполягає на необхідності впровадження ефективних механізмів боротьби із явищами домашнього насильства. І для цього, на думку депутатів, не потрібно ратифіковувати неоднозначний документ – Стамбульську конвенцію. Українське чинне законодавство про протидію домашньому насильству є достатнім. Депутати вбачають за необхідне зосередити більшу увагу на співпраці соціальних працівників та поліції, спрямувати зусилля на створення центрів підтримки.

Ініціатором звернення є Ірина Кравець, депутат “Української Галицької партії”.

«Головною перешкодою до ратифікації Стамбульської конвенції є введене нею визначення поняття «ґендер» та похідних від нього», — коментує Ірина Кравець. Зі слів депутата, нав’язування «гендерної ідеології» є загрозою для нормального розвитку дітей та суспільства в цілому. Ірина Кравець наголошує: «Сьогодні ми маємо захищати традиційні християнські цінності та показувати дітям ідеальну модель сім’ї, де є тато, мама і діти».

У своєму зверненні Львівська облрада просить перестати нав’язувати суспільству ідеї щодо нормальності різноманітних сексуальних девіацій. У тому числі – в освітній, медичній, правовій сферах.

Нагадаємо, що понад 80 місцевих рад звернулися до Верховної Ради, Президента і Кабінету міністрів щодо захисту інституції сім’ї в Україні. Обласні, районні, міські, селищні депутати з усієї країни вимагають:

— зберегти статтю 51 Конституції України, у якій зафіксовано, що шлюб – це союз чоловіка та жінки;
— вилучити ідеологічні терміни «сексуальна орієнтація» і «гендерна ідентичність» з українського законодавства і унеможливити їхню появу у майбутньому;
— не допустити ухвалення закону «Про цивільне партнерство», адже це відкриває шлях до так званих «одностатевих шлюбів»;
— виключити з усіх підзаконних актів норми, які ставлять за мету подолання так званих «гендерних стереотипів», адже це зазіхає на природу і біологічну стать;
— ухвалити закон «Про заборону пропаганди гомосексуалізму» для створення безпечного інформаційного середовища для дітей.

Джерело: Всі разом