Львівське студентство відзначить 75-ту річницю переходу праведного митрополита Андрея до вічності
  • Чтв, 24/10/2019 - 14:50

23 жовтня 2019 року в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася рада ректорів, яку присвятили темі відзначення 75-ї річниці переходу до вічності праведного митрополита Андрея.

До події долучилися представники львівських вишів, духовенство, студентство, а також працівники управління внутрішньої політики Львівської міської ради. Активно долучилися і студентські капелани, яким також доручено організовувати заходи задля інформування студентства про постать праведного митрополита. 

Розпочалася нарада із промови капелана Львівської міської ради, о. Павла Дроздяка, який наголосив на важливості бути разом у час вшанування 75-річчя переходу до вічності праведного митрополита Андрея. Зокрема, о. Павло сказав: «Українська Греко-Католицька Церква, Львівська архиєпархія, громадська рада «Святий Юр» та численні інші організації, які долучилися до надзвичайно важливої місії – а саме, що ми в особливий спосіб хочемо святкувати День прослави праведного митрополита Андрея 1 листопада.  Митрополит Андрей – найбільший, хто тримає сьогодні небо над українською землею. Ми розуміємо, що ми не маємо права зосереджувати свою увагу на цій постаті лише першого листопада. Саме тому ми виступили з ініціативою, щоб ми, як місто, як громадськість, як вищі навчальні заклади, зуміли достукатися до молодого покоління, до того, яке може відчути присутність праведного митрополита Андрея у їхньому житті. Бо багато жителів нашого міста, навіть не знають, що праведний митрополит Андрей спочиває у крипті».

Опісля керівник громадської ради «Святий Юр» Валерій Калинюк, закликав усіх присутніх активно долучитися до анонсованих подій. Було вирішено до понеділка сформувати список студентських творчих колективів, які візьмуть участь у заходах. 

Начальник відділу протоколу та діловодства управління внутрішньої політики департаменту «Адміністрація міського голови» Марія Шевців розповіла про програму заходів, присвячених відзначенню 75-й річниці переходу до вічності праведного митрополита Андрея, які Церква втілює спільно з містом та громадською радою «Святий Юр», а також іншими організаціями. Усім учасникам ради роздали надруковані програми, а також буклет з інформацією про крипту митрополита Андрея. 

Студентський мер Львова Олександр Николяк наголосив, що почув усі пропозиції до студентства. Тож найближчим часом буде проведено нараду із молоддю, і поінформовано львівське студентство про відповідні заходи.