Львівські Архиєреї відвідали Нью-Джерсі
  • Пон, 03/06/2019 - 13:55

2 червня 2019 року Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський,  звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі святого Івана Хрестителя в Нюарку (Нью-Джерсі, США) у співслужінні Преосвященного владики Володимира, Єпископа-помічника Львівської Архиєпархії, та Преосвященного владики Михаїла, Екзарха Одеського, а також священників, які служать на теренах Америки. До спільної молитви чисельно долучилися парафіяни та гості з околиць.

Зі словом проповіді до вірних звернувся Преосвященний владика Володимир, наголошуючи на важливості єдності з Богом: «Неможливо мати знання про Бога чи говорити про Нього, а набагато важливіше бути та розмовляти з Ним. Як вказує Євангельська розповідь від Івана, Ісус Христос у своїй Архиєрейській молитві пам’ятав про нас. Згодом Він віддав за нас життя як найвищий вияв любові. Через своє Вознесіння Він не покидає світ, а продовжує нами опікуватися, хоча не всі це визнають. В історії церкви зароджувалися єресі, які потребували відповідної реакції. Святкуючи сьогодні неділю Святих Отців, пригадуємо собі подію 1-го Нікейського Собору 325 р. Церква завжди потребує реформ, бо вона не є музеєм. В ній ми прагнемо жити». Владика наголосив на актуальності постійного свідоцтва вірних в кожний період історії.

Зі словом подяки до Архиєреїв звернувся парох храму о. Тарас Свірчук, ЗНІ, наголосивши на важливості цієї урочистої Архиєрейської Літургії для парафіян та гостей храму; а також о. Тарас зазначив, що владики походять із родини Згромадження редемптористів.

По завершенні Літургії відбувся спільний обід у підвальному приміщенні храму, а відтак Митрополит Львівський уділив всім присутнім Архиєрейське благословення.

Джерело: stjohn-nj.com