Львівські семінаристи моляться за світле майбутнє нашої держави
  • Нед, 01/12/2013 - 01:18

У четвер, 28 листопада, наша семінарійна спільнота долучилась до молитви на євромайдані у місті Львові. Брати, разом зі спільнотою із церкви Святого Андрія, спільно помолились вервицю до Богородиці. Учасниками цієї розмови з Богом стали усі присутні перед головною сценою майдану європейських змін біля пам`ятника Тарасові Шевченку у Львові. Ця молитва, за словами отця Віталія Дуткевича, повинна бути духовним підкріпленням у веденні нелегкої боротьби за свій вибір.

Ще однією історичною подією став живий ланцюг від Києва до кордону з Польщею у п`ятницю, 29 листопада. Подібна подія вже мала місце в історії України, коли 21 січня 1990 року подібним чином наші співвітчизники об`єднали Київ та Львів. Не могла не долучитись до цієї знакової події і спільнота Львівської Духовної Семінарії. Понад сто братів разом із отцем Орестом Демком, віце-ректором ЛДС, стали частинкою цього живого ланцюга. Браття заспівали гімн нашої держави «Ще не вмерла України», а також не забули про народні та патріотичні пісні, підтримуючи цим самим хороший настрій, не зважаючи на всі негаразди та невтішні новини.

Також цього дня семінарійна спільнота знову проводила молитву на євромайдані у Львові. Насамперед отець Василь Білаш сказав: «Попросімо всемилостивого Бога, щоб він провадив наш народ та дарував нам мир та краще майбутнє нашій державі». Опісля, брати помолились Ісусову молитву, а також заспівали церковний гімн «Боже великий, єдиний».

Сподіваємось, що підтримка Львівської Духовної Семінарії та молитовне єднання нашої спільноти з учасниками євромайданів допоможе нашій державі йти тим шляхом, який обрали її громадяни.

 

Геннадій Аронович

Медіа-Центр ЛДС