Львівські семінаристи супроводжують мощі святого Івана Боско в Одесі
  • Суб, 30/03/2013 - 20:07

Сьогодні святий Іван Боско завітав до греко-католицької громади св. ап. Андрія Первозванного (м. Одеса), Даний храм є катедрою правлячого єпископа-екзарха Одесько-Кримського Василія (Івасюка). Для його зустрічі з далекого Львова прибули Отець Олександр Чумаков, який на сьогодні є духівником Львівської семінарії Святого Духа та  шестеро семінарисів.

Громада вірних, на чолі з адміністратором парафії отцем-канцлером Віктором Прийдуном та сотрудниками о. Русланом Остафієм та о. Ігором Тарасом разом із львівськими семінаристами, на чолі зі своїм духовним отцем-селезіянином вийшли зустрічати мощі святого Івана Боско.

І саме в Одесі, в парафії святого апостола Андрія Первозванного, вперше прозвучав молебень написаний в традиціях східної церкви до святого Івана Боско. Протягом цілого дня продувжувалися поклоніння вірних святим мощам.

Також, відбулась зустріч колишніх вихованців, волонтерів, працівників і благодійників "Світлого Дому", який на протязі 15 років надавав поміч і підтримував  працю таку саму, якою  займався колись великий святий.

О 17:00 розпочалася Свята Літургія, яку відслужив отець Олександр Чумаков. Опісля семінаристи відспівали молебень та представили програму реколекційних роздумів для всіх вірних, які прибули на поклоніння мощам.

Греко-католицька громада Одеси вже двадцять років благає владу про можливість наданням земельної ділянки для будівництва свого храму. Але постійно отримують відмову. Тим не менш, саме ця громада найбільш причинилася для повстання благодійних діл. Передовсім, саме вона піклувалася над опікою дітей-сиріт та дітей вулиці.

В Одесі селезіянин  отець Олександр Чумаков заснував дім для бездомних дітей вулиці, до якого вони зверталися самостійно і знаходили всіляку поміч. Цей дім проіснував з 1995 і по 2010 рік. Тисячі дітей бездомних і дітей вулиці знайшли тут свою допомогу. Протягом цих років  в каплиці "Світлого Дому" знаходився образ святого Івана Боско. Кожен одеський безпритульник знав його обличчя та знав ім’я цього святого.

Біографічна довідка

Святий Іван Боско (1815-1888) - знаменитий італійський педагог та основоположник Салезіянського згромадження, члени якого піклуються про добро найбіднішої та найбільш потребуючої молоді, пізнав через чудесний сон у дев’ять років свою місію в житті. Його життя, присвячене вихованню молоді, було сповнене різних труднощів, які він зазнавав не лише від своїх найзапекліших ворогів, але й також від найближчих друзів.

З поміччю Божого Провидіння та Пресвятої Богородиці, до якої він завжди звертався на молитві, як до Марії Помічниці Християн, вдалось йому повністю зреалізувати чудесний від Бога сон. Сьогодні весь світ величає його як «апостола та вчителя молоді».

 

Сергій Радченко

Медія-Центр ЛДС

Фото: Юрій Карвацький

Медія-Центр ЛДС