Львівський апеляційний адмінсуд скасував реєстрацію догналітів
  • Втр, 12/11/2013 - 17:41

Львівський апеляційний адміністративний суд 29 жовтня 2013 року виніс постанову про скасування запису про реєстрацію громадської організації «Об’єднання віруючих Української правовірної греко-католицької церкви».

Це IA ZIK підтвердила речник Львівського апеляційного адміністративного суду Ольга Давид.

З її слів, постанова набирає законної сили з моменту її проголошення, але може бути оскаржена в касаційному порядку шляхом подачі касаційної скарги упродовж 20 днів з дня набрання нею законної сили.

Ольга Давид додала, що цим рішенням Львівський апеляційний адміністративний суд скасував постанову Львівського окружного адміністративного суду від 6 червня 2013 року і задовольнив позовні вимоги Керівного центру «Патріарша курія» УГКЦ, яка була залучена як третя сторона у справі.

Нагадаємо, начальник міліції Львівщини Олександр Рудяк заявив, що вирішення питання щодо секти Догнала та депортації лідера секти за межі України – компетенція Державної міграційної служби, а не міліції.

Як повідомлялось, греко-католицькому священику, настоятелю храму святих апостолів Петра і Павла о. Степану Сусу, погрожують.

«Моє життя у небезпеці з огляду на погрози, які лунають з боку адептів секти Антоніна Догнала, а також їхнього самозваного «архієпископа» Гітюка», – про це отець Степан Сус написав у відкритому зверненні до міської влади.

Як зазначив священик, погрози його життю почастішали внаслідок його негативної позиції «щодо дій секти Догнала як настоятеля Гарнізонного храму, під стінами якого проводять свої ритуальні дійства адепти секти разом із своїми псевдодушпастирями».

Нагадаємо, під час ефіру «Люстрації» на телеканалі ZIK отець Степан заявив, що неодноразово звертався до міської влади Львова, МВС та СБУ аби зупинити догналітів. За словами священика, присутність догналітів у центрі Львова «комусь подобається».

Додамо, що поблизу греко-католицької церкви святих апостолів Петра і Павла ці люди щонеділі проводять відправи, використовуючи гучномовці, у той час, як греко-католики моляться усередині храму.

Також, як повідомив Степан Сус, представники Української правовірної греко-католицької церкви подають заявки на проведення своїх заходів від різних громадських організацій: «Секта Догнала має багато зареєстрованих громадських організацій – Об’єднання віруючих Української правовірної греко-католицької церкви, «Сім’я під покровом Богородиці», «Молодь за здорове життя», «Голос Господній», Комітет зі збереження християнської спадщини «Покров Богородиці», Союз християнських матерів Львівської області, Золочівська громадська організація «Батьки України». Також вони утримують реабілітаційний центр «Тавор», де лікують узалежнених. Окрім того, догналівці створили клон католицької організації «Рух чистих сердець».

Джерело: ЗІК