Львівський «Лібертас» посприяв міжрелігійному молодіжному діалогові
  • Пон, 30/11/2015 - 11:46

Нещодавно неподалік вірменської столиці Єревану відбувся тренінг «У що вірить молодь?». Відтак тридцятьом учасникам проекту із Туреччини, Естонії, Молдови, Білорусі, Вірменії, Німеччини, Грузії, Данії, Португалії, Франції та України віком 22 – 35 років, за десять днів навчання вдалося, окрім конструктивного діалогу, закласти й підвалини для справжньої дружби та співпраці.

Захід відбувався в гірському готельному комплексі. А організатори свідомо поселяли учасників із представниками протилежних релігій та країн, що додатково сприяло глибшому вивченню релігійної та культурної спадщини один одних. Зазначимо, що тренінг відбувся з ініціативи організації Jugend Bildung und Kultur (JUBUK) за сприяння проекту ERASMUS+. Саме ж навчання було орієнтовано на молодих людей, які беруть участь в різних молодіжних проектах, зокрема міжрелігійного спрямування, з метою підтримки їх професійного розвитку. Тренінг складався з ігор, обговорень і дискусій. Учасники проекту відвідали храми Вірменської апостольської церкви, місцеву мечеть та буддистський центр.

Від  України участь в проекті взяли Ірина Лазуркевич, Оксана Крутій та Руслана Ткаченко за підтримки львівського Центру міжрелігійного та міжконфесійного діалогу «Лібертас» («Libertas»). За словами директора Центру о. Тараса Дзюбанського: «Проект «What YOUth believe - Interfaith Dialogue in Youth Work» - приклад вдалого міжкультурного та міжрелігійного обміну молоді. Такі заходи сприяють порозумінню між культурами, релігіями та народами».

Ігор Галущак