Львівський митрополит Ігор (Возьняк) посмертно відзначив довголітнього дослідника Пліснеська
  • Суб, 20/08/2016 - 18:06

В с. Хишевичі відбулась поминальна Літургія за покійного Михайлам Филипчука, директора Інституту археології ЛНУ ім. І Франка, видатного археолога, довголітнього дослідника Пліснеського археологічного комплексу. У співслужінні з о. Адміністратором парафії Св. ап. Филипа с. Хишевичі о. Іваном Громиком участь у Божественні Літургії взяли оо. Віталі Барабаш та Орест Дмитро Вільчинський.

Після Літургії провідник Товариства християнського життя «Воїни Христа Царя» о. Орест Дмитро Вільчинський вручив сину покійного Михайла Филипчука Андрію Филипчуку митрополичу Грамоту, якою благопокійного відзначив Архиєпископ і митрополит Львівський УГКЦ Високопреосвященіший владика Ігор (Возьняк).

У короткому слові о. Вільчинський із сумом зазначив, що Грамота готувалась для прижиттєвого відзначення п. Филипчука і тільки його несподівана смерть внесла зміни. Як зазначив о. Вільчинський, важко переоцінити заслуги Михайла Филипчука у висвітлені процесу християнізації галицьких теренів, як також і в вивчені та збережені християнської археологічної спадщини нашого Краю.