Львівську Семінарію відвідав генеральний секретар спільноти святого Егідія
  • Втр, 29/10/2013 - 11:43

У Львівській Духовній Семінарії Святого Духа відбулася зустріч семінарійної Спільноти із генеральним секретарем спільноти святого Егідія п. Адріано Роккуччі.

Зустріч стала можливою завдяки візиту п. Адріано Роккуччі до Львова у рамках конференції «Папа Франциск – надія нашого часу». Саме ця тема стала основною у доповіді п. Адріано перед слухачами із середовища Семінарії. «Папа Франциск виправдовує очікування, покладені на нього одразу після його вибору на Апостольський Престіл, очікування любові та ніжності від Римського Архиєрея стосовно свого народу, своєї Церкви», - наголосив Адріано Роккуччі. Також генеральний секретар Спільноти святого Егідія поділився своїм особистим досвідом серед послідовників Спільноти: «Не можна відділити опіку над бідними у діяльності парафії чи всієї Церкви. Адже це основа всього Євангелія Ісуса Христа, головна думка Благої Вістки. Сам Ісус Христос відкривав свою науку, перш за все, найбільш відкинутим та опущеним». Свою доповідь п. Адріано завершив словами Папи Франциска, закликавши усіх присутніх «не боятися ніжності та любові, адже  це риси не слабких, а людей сильної волі».

Насамкінець, отець Орест Демко звернувся із словами подяки до нашого гостя за його власний приклад слідування науці Христа своїми вчинками у Спільноті. Також п. Адріано було подаровано пам’ятні подарунки від семінарійної спільноти.

Джерело: www.lds.lviv.ua