Львів’ян закликають долучитися до плетення маскувальних сіток для бійців АТО
  • Чтв, 18/09/2014 - 00:04

З 16 вересня небайдужі львів’яни розпочали ткати маскувальні сітки для наших військових, що перебувають в зоні бойових дій на сході країни. Їх виготовляє група волонтерів, які організували «hand-made» з виготовлення маскувальної сітки.

Як розповіла організатор цього волонтерського руху Світлана Божко, процес плетіння не вимагає високої майстерності.

«Плетіння починається з нашивки обрізків тканин на риболовну сітку з капронових ниток. Наразі проблем з обрізками тканин ми не маємо. Рибацьку сітку ми отримаємо сьогодні з Києва, а згодом з Одеси. Єдине чого ми потребуємо, це великої кількості рук, адже ткати будемо всі разом, колективно. Тож чим більше зголоситься людей, тим більше маскувальних сіток ми можемо зробити для нашої армії», – розповідає Світлана.

Зі її слів, наразі важко підрахувати, точну кількість людей, які зголосилися до цієї акції.

«Було дуже багато перепостів з моєї сторінки у Facebook. Багато людей мені писали в соціальну мережу, багато телефонували. Завтра ми підрахуємо усіх охочих допомогти нашій армії. Якщо таких людей буде чимало, шукатимемо приміщення для цієї роботи в центрі та й в інших районах міста. Адже наразі ми почнемо ткати на вулиці, у дворі церкви Святого Климентія, що на вул.  Чупринки», – говорить Світлана Божко.

За її словами волонтери також планують робити і маскувальні плащі для наших військових.

Всіх бажаючих допомогти, волонтери просять звертатися з 8:00 до 19:00 години щодня до церкви Святого Климентія, що на вулиці Чупринки, 70.