Львів’яни вшанували Василя Сліпака оплесками і стали навколішки
  • Птн, 01/07/2016 - 15:06

У Львові всесвітньовідомого оперного співака Василя Сліпака, який загинув від кулі ворожого снайпера, в останню дорогу провели гучними та довгими оплесками.

Як інформує ZIK, вранці до Гарнізонного храму св. ап. Петра та Павла прийшли тисячі містян. По закінченню богослужіння, коли Василя винесли надвір, люди зірвались оваціями та стали навколішки. З натовпу також лунали вигуки «Слава Україні!» та «Герої не вмирають!». В останню дорогу піснею Героя провели учасники хорової капели «Дударик», вихованцем якої був Василь.

Овації, якими львів’яни висловили вдячність та повагу загиблому співаку, не стихли і після того, як катафалк рушив з місця. Йдучи за машиною у колоні, люди прямують до Личаківського кладовища, де поховають воїна-добровольця.

Львів'янин Василь Сліпак 19 років жив у Франції, він співав у Паризькій опері. Але коли розпочалася війна на Донбасі, повернувся на Батьківщину. Із позивними «Міф» воював у складі 7-го батальйону добровольчого українського корпусу.

Загинув Василь вранці 29 червня, поблизу населеного пункту Луганське Бахмутського району Донецької області. У нього поцілив снайпер. Президент Петро Порошенко посмертно відзначив воїна орденом «За мужність» І ступеня.