Люблінський католицький університет підписав угоду з Джемеллі та Університетом «Ла Сап'єнца» про дослідження
  • Втр, 07/06/2022 - 12:15
Науково-дослідницька співпраця з клінікою Джемеллі та Університетом «Ла Сап'єнца» в Римі є запорукою високого рівня медичних студій у Люблінському католицькому університеті, які розпочнуться в найближчому часі, – зазначив ректор Люблінського католицького університету, о. проф. д-р. Мирослав Калиновський. У понеділок, 6 червня 2022 року, в Римі, Люблінський католицький університет підписав угоду про співпрацю з Університетом «Ла Сап'єнца» та клінікою Джемеллі. У зустрічі взяли участь міністр освіти і науки Пшемислав Чарнек, а також голова Агенції медичних досліджень, доктор медичних наук Радослав Серпінський.

Під час зустрічі міністр Пшемислав Чарнек наголосив, що все, що робиться галузі медицини, робиться з думкою про інших людей, що є глибокою закорінене в християнському мисленні. «Я переконаний, що ця зустріч дозволить нам сьогодні розпочати співпрацю у конкретних дослідницьких проектах, у центрі яких є людина», – сказав на зустрічі міністр освіти і науки.


Проф. Калиновський наголосив, що завдяки співпраці з найкращими університетами світу студенти-медики Люблінського католицького університету зможуть отримувати знання на основі останніх досліджень та від найвидатніших спеціалістів. «Розвиток спільних освітніх, клінічних та соціальних проєктів, співпраця у сфері наукових і медичних досліджень у лікарнях та медичних університетах, розширення та зміцнення здібностей і потенціалу як співробітників, так і студентів – це лише деякі з тих можливостей, які відкривають підписані сьогодні угоди», – наголосив ректор Люблінського католицького університету.

«Я вважаю, що з відкриттям нового напряму навчання починається новий розділ в історії Люблінського католицького університету Йоана Павла ІІ. Медицина в Люблінському католицькому університеті природньо вписується в глибокий християнський погляд на природу людини як на духовну і тілесну єдність. Цьому нас вчив наш багаторічний професор – св. Папа Йоан Павло II. Це те, чим ми хочемо жити сьогодні», – наголосив ректор Люблінського католицького університету.


Проф. Калиновський, посилаючись на слова Енцикліки Evangelium Vitae Йоана Павла ІІ, наголосив, що життя кожної людини є цінністю саме по собі, і наше завдання – відстоювати її недоторканність на кожному її етапі. «Ми покликані оточувати життя турботою та повагою, особливо життя, позначене хворобами та старістю, тому ми хочемо докласти усіх зусиль, щоб освіта майбутніх медичних кадрів була на найвищому рівні», – наголосив ректор Люблінського католицького університету.

Люблінський католицький університет та Римський університет «Ла Сап'єнца» оголосили, зокрема, участь у діяльності в наступних проєктах: INOFLAM – що охоплює лабораторні та клінічні дослідження дегенеративних захворювань, таких як фіброз, рак і хвороби серця, а також ANDROMEDA – проєкт, що зосереджений на видобутку та ідентифікації природних антибіотиків і протизапальних препаратів, що виробляються одноклітинними організмами в умови невагомості (мікрогравітації).

Люблінський католицький університет Йоана Павла ІІ восени 2023 року розпочне підготовку майбутніх лікарів. Спочатку в Університеті зможуть навчатися 60 осіб. Раніше Інститут наук про здоров’я при Люблінському католицькому університеті нав'язав тісну співпрацю з Медичним коледжем Вісконсіна в США у сфері академічного обміну та медичних досліджень, переважно в галузі онкології. Крім того, Люблінський католицький університет співпрацює з медичним факультетом Університету Памплони, який є одним із найкращих приватних навчальних закладів у Європі.

Джерело: Католицький медіа-центр