Любомир Гузар: Націоналізм не може бути християнською чеснотою
  • Срд, 19/06/2013 - 00:02

Колишній глава Української греко-католицької церкви Любомир Гузар вважає, що націоналізм не має бути притаманний християнам.
 
Про це він заявив у ході ХІІІ науково-практичної конференції, організованої Національною академією управління в рамках суспільно-наукового проекту "Духовні цінності українського народу в світлі співпраці суспільствознавства і богослов'я".
 
У своїй промові екс-глава УГКЦ зазначив, що для суспільства є дуже важливим взяти до уваги Божу науку. За його словами, йдеться не про встановлення теократичного управління, а про розуміння релігійних елементів, заснованих на Святому Письмі.
 
"Зокрема, Біблія вчить нас патріотизму. Націоналізм не може бути християнською чеснотою, тому що він не є досконалим, робить людину дещо обмеженою, адже націоналіст любить лише своє", - наголосив архиєпископ Любомир.
 
"Проте патріотизм має бути притаманний християнину: він любить власну вітчизну і в той же час має відкрите серце до інших людей, готовий поважати їхню гідність і права", - зазначив він.
 
Джерело: http://dt.ua