Любомира Мандзій ліквідувала Комісію з основ християнської етики
  • Срд, 27/05/2020 - 14:31

Цього тижня Міністерство освіти і науки України ліквідувало Комісію з основ християнської етики, яка упродовж тривалого часу затверджувала програми та навчально-методичні посібники з основ християнської етики, надаючи їм відповідний гриф.

 

Про це повідомив професор Острозької академії Василь Жуковський, який навів копію наказу в. о. міністра освіти і науки Любомири Мандзій від 18 травня 2020 року, передає релігійне видання Слово про слово.

«Міністерство освіти та науки України днями вчинило своєрідну диверсію проти одвічних духовно-моральних цінностей, на яких будується життя українського народу. Мова про ліквідацію Комісії з основ християнської етики, яка упродовж тривалого часу затверджувала програми та навчально-методичні посібники з основ християнської етики, надаючи їм гриф», — зазначив професор.

Це рішення він розглядає як «непорозуміння, недружний акт, своєрідний демонтаж кращих традицій українського народу, неповагу до духовно-моральних цінностей, нерозуміння природи людської особистості, радикальне збіднення навчально виховного процесу, обмеження наданих конституційних прав сповідувати і виражати свої цінності і переконання».

«Такі й подібні до цього дії непоодинокі і чітко показують ідеологічну заангажованість чиновників Міносвіти, які замість того, щоб дбати про майбутнє нашого народу діють на догоду іноземним фондам та урядам, впроваджуючи в освіту гендерну ідеологію», — додає своєю чергою «Слово про слово».