Люди знаходять Бога в тиші, - кардинал Сара
  • Срд, 14/03/2018 - 13:50

Один із провідних лідерів Католицької Церкви, кардинал Роберт Сара, закликав студентів, що зібрались в катедрі св. Михаїла в Торонто, шукати тишу і вважати на небезпеку, яку спричиняє щоденне слідкування за новинами та іншими відволікаючими факторами.

У тиші люди знаходять Бога, віднаходять те, ким вони є і стають готовими до життя, яке має сенс, - говорив кардинал Роберт Сара, глава Конгрегації богослужінь та дисципліни таїнств.

«Нам доручене чудове і водночас важке завдання», - говорив він. – «Кожен із нас отримав завдання жити вільно, жити з гідністю». «Коли ми відпочиваємо від шуму світу в тиші, ми здобуваємо нове бачення цього шуму», - продовжив кардинал. – «Відпочити в тиші означає пізнати себе, знати свою гідність».

Тиша – це простір, що дозволяє Богові увійти в наше життя, - наголосив Кардинал Сара.

«Якщо ми присвячуватимемо себе ефемерним і неважливим речам, тоді розумітимемо самих себе як ефемерних і неважливих. Однак, якщо віддаватимемо себе красивим і вічним речам, тоді сприйматимемо себе як красивих і вічних», - сказав він.

Кардинал закликав студентів відкинути залежність від смартфонів та інших речей, що «відволікають їх, і віднайти молитву та роздуми в тиші».

«Яким чином ми можемо разом перебувати в тиші заради добра нашого спільного життя?», - запитав кардинал. «Для християн, це – літургія».

Досягнення технології спричинили до того, що нам стає все важче пізнавати цінність тиші. Саме тому кардинал закликав присутніх використовувати технології з розумом.

«Технології – це лише засіб. Технологічний розвиток ніколи не матиме кінця. Технології не здатні задовольнити наші найглибші бажання», - сказав він.

«Закликаю усіх вас роздумати по-іншому над тим, що означає розслабитись і відпочити», - завершив кардинал. – «Шукаймо тиші, бо саме в тиші ми пізнаємо Бога і самих себе», цитує слова кардинала Catholic Herald.