Люрд: Папа призначив делегата для опіки над паломниками
  • Чтв, 06/06/2019 - 14:15

Про це у французькому Марійському санктуарії оголосив архиєпископ Ріно Фізікелла, Президент Папської Ради сприяння новій євангелізації, якій Папа Франциск доручив опіку над санктуаріями.

Папа Франциск особливо турбується про опіку над паломниками та прагне, аби осередки Марійської набожності дедалі більше ставали «місцями молитви та християнського свідчення, відповідними до потреб Божого люду». Про це читаємо у листі, якого Святіший Отець скерував до єпископа-помічника Лілльської архидієцезії Преосвященного Антуана Еруарда, повідомляючи про своє рішення призначити його Делегатом «ad nutum Sanctae Sedis» для санктуарію в Люрді.

В санктурії, спорудженому на місці появ Пресвятої Богородиці в Піренеях, Папського листа в присутності капеланів і адміністраторів святині оголосив архиєпископ Ріно Фізікелла, Голова Папської Ради сприяння новій євангелізації, якій Святіший Отець два роки тому доручив дбання про душпастирство у великих відпустових центрах.

Очільник ватиканського відомства проводив з доручення Папи візитацію цього паломницького осередку, який щороку відвідують мільйони прочан з різних частин світу. На основі його звіту Святіший Отець зазначає, що «прагне зрозуміти, які ще додаткові форми душпастирства, крім багатьох вже існуючих, міг би впровадити люрдський санктуарій, аби дедалі більше ставати місцем молитви та християнського свідчення».

Мандат єпископа Еруарда, який не залишає свого служіння в Ліллі, обмежуватиметься лише санктуарієм, розташованим у дієцезії Тарбу та Люрду. На відміну від схожого призначення для Меджуґор’є, це призначення не є «на невизначений час», що вказує на тимчасовість призначення, метою якого є душпастирська та духовна опіка над прочанами. Папа Франциск бажає наголосити на першості духовного виміру перед обличчям спокуси надмірно підкреслювати управлінський та фінансовий аспекти, як також сприяти розвиткові народної побожності, традиційної в санктуаріях.