«Маємо будувати цей світ на фундаментах любові», – Єпископ Йосиф Мілян
  • Втр, 14/08/2018 - 09:18

«Багато маємо недоліків. Чомусь ці недоліки в моїй рідній країні видно тоді, коли хтось чинить несправедливість і неправду. В Україні стало тенденцією, що повсюди є повальне критикування і нарікання. Нам здається, що не має в Україні нічого позитивного. Починаючи з медійних проектів, національних українських каналів і до спілкування між собою, всюди висловлюємо критиканство. Звідки це зло береться? Звідки воно приходить? Все це не приходить із-за кордону. Це ми його культивуємо, ми пристаємо на певні негативи. Ми їх продовжуємо, ми їх поширюємо. А може просто звернувши свою увагу на негативи ми забули, що ми позитивні, що ми творіння Божі. Ми є носіями світла, добра позитиву», – про це говорив Преосвященний Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, у неділю, 12 серпня, у своїй проповіді до вірних під час Божественної Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

У своєму слові Арихиєрей зауважив, що «Сьогоднішнє Євангліє має заохотити нас поглянути на наше співжиття в іншому світлі. Ми носії світла, ми створені з рації любові. Ми маємо будувати цей світ на фундаментах любові та все, що з того випливає», – наголосив Єпископ.

Ведучи далі Владика звернув увагу, що нарікаючи ми не зауважуємо, як починаємо звинувачувати у всьому Бога: «Ми дуже часто не можемо простити Богові. Чому Він так зробив? Чому моє життя таке, а не краще? І цих «Чому?», цих претензій до світу, до ближніх, до політиків, до Церкви, до Бога так багато, що ми забуваємо, що ми комусь теж щось винні. І якщо ми не подаруємо чогось маленького то нам не подарується Небесним Отцем великих наших прогрішень. Коли людина сконцентрує свою увагу на собі та побачить у дзеркалі своєї душі якусь не правду, якусь віроломність і усвідомить це, тоді її стосунок до інших буде зовсім інакший. Тому сьогоднішнє Євангеліє закликає нас бути милосердним з любові, бо правдива любов: прощає, милосердна, покірна й жертвенна для інших. На цьому фундаменті каже нам Господь будувати свої стосунки між собою», – наголосив Архиєрей.

Прес-служба Київської архиєпархії