«Маємо зробити все, щоб новітні людиноненависницькі ідеології не поширювалися»,- Глава УГКЦ у 88-й день
  • Нед, 22/05/2022 - 19:46

Ми повинні все зробити для того, щоб сучасна людина навчилася добро чинити і заохочувати до тих способів стосунків між людьми, які би несли у собі добро, мир і любов. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у щоденному воєнному зверненні у 88-й день російської війни проти України.

«Лінія фронту простяглася від Харківщини на півночі до Херсонщини на півдні. Близько 3 тисяч кілометрів. Близько пів мільйона комбатантів воює з одного і другого боку, і їхня кількість збільшується. Тобто за масштабами і кількістю війна не має рівних у сучасному світі після закінчення Другої світової війни», – зазначив Предстоятель УГКЦ.

«Вчора з касетних снарядів було обстріляно місто Миколаїв. Ведеться активний обстріл території України крилатими ракетами. Фактично, нема жодного безпечного місця по всій території України», – додав Глава Церкви.

Сьогодні Блаженніший Святослав запропонував роздумати над другим із чужих гріхів – спонукати до гріха.

За його словами, в сьогоднішній культурі, зокрема з її сучасними технологіями спілкування між людьми, існує безліч способів того, як можна передавати злочинні способи поведінки, як можна говорити неправду і заохочувати робити зло. Ми знаємо, що у війні проти України росія задіяла усю потугу своєї ідеологічної машини, яка нищить людські серця і душі не тільки своїх власних громадян, посилаючи їх на вбивства в Україні, але й проектуючи зло на цілий світ.

«Ця ідеологія, яка сьогодні не лише спонукає до гріха, але й є частиною військової агресії, знана у світі як "ідеологія руського міра". Вона оправдовує зло і намагається в християнський спосіб огорнути злочинну діяльність російської армії в Україні. Так нам прикро, що навіть християнські лідери не тільки продукують таку ідеологію, не тільки спонукають до зла, але й намагаються те зло перетворити на один з видів проповіді їхньої Церкви», – зауважив Глава УГКЦ.

«Сьогодні ми всі разом мусимо протистояти злу. Ми мусимо усвідомити, що той, хто проповідує ненависть, заохочує до вбивства, оправдовує війну в Україні – сам стає співвідповідальним за ті злочини. Той, хто сьогодні оправдовує війну, дораджує до гріха, стає вбивцею. Так само, як і той, хто безпосередньо вбиває мирне населення в Україні», – наголошує Блаженніший Святослав.

Більше того, каже Предстоятель, сьогодні людство повинне зробити все, щоб новітні людиноненависницькі ідеології не поширювалися в наших навчальних закладах, в наших суспільствах, в наших засобах комунікації.

«Боже, благослови Україну! Боже, благослови українське військо, яке захищає життя і здоров’я українців! Боже, благослови українське військо, яке затуляє своїми грудьми Європу і світ від ідеології руського міра і всього того, що нищить душі і серця людей по цілому світі! Боже, поблагослови усіх тих, які протистоять злу, які йдуть за велінням свого власного сумління і мають відвагу свідчити Правду», – просить Блаженніший Святослав.