Мала кількість покликань - це проблема нестачі віри
  • Чтв, 05/09/2013 - 14:48

Мала кількість покликань - це насамперед проблема, яка пов'язана з браком віри в сім'ях і християнських спільнотах, а також браком віри і місіонерської спрямованості душпастирів.

Такої думки дотримується префект Конгрегації у справах духовенства кардинал Мауро П'яченца. 4 вересня він зустрівся з викладачами та семінаристами Вищих духовних семінарій Іспанії в рамках конференції, що проходила в Мадриді з нагоди 20-річчя публікації Апостольського звернення бл.Івана Павла II "Pastores dabo vobis" - документа про покликання до священства

Кардинал звернув увагу на ряд аспектів пов'язаних з цією темою. Між іншим, він підкреслив важливість молитви за покликання не лише для народу Божого, але також і для самих священиків і єпископів. "Єпископ, в єпархії якого немає покликань, повинен кожен день проводити багато годин у молитві, щоб мати їх", - сказав глава ватиканської дикастерії .

Кардинал П'яченца підкреслив, також, що серед молоді повинне існувати здорове розуміння целібату. Він не повинен сприйматися, як "великий рахунок", який потрібно оплатити за те, щоб стати чиновником неурядової організації, приреченої на вимирання, а навпаки, як форма "слідування за Христом", яка була характерна ранній Церкві і апостолам.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va