Маленька дівчинка напередодні візиту Обами попросила Папу про допомогу
  • Чтв, 27/03/2014 - 10:43

Маленька мексиканська дівчинка звернулася до Папи напередодні зустрічі з Президентом США Бараком Обамою: Зустріч з Франциском «стало благословінням для іммігрантів. Це щось дуже важливе у цій справі».

Джерсі Варгас всього 10 років, але говорить вона вже як молодий політик. Вона народилася у США у мексиканській родині, а сьогодні, зовсім випадково перетворилася на представника мільйонів нелегальних іспанських іммігрантів. Маленька дівчинка перестрибнула через один з бар’єрів на площі св. Петра і побігла до Папи попросити його виступити проти депортації нелегальних іммігрантів завтра на зустрічі з Бараком Обамою. Папа був явно зворушений жестом дівчинки.

Дитя прибуло до Ватикану взяти участь у загальній аудієнції з Папою Франциском разом з делегацією активістів, які виступають за захист прав іспанців. Наприкінці аудієнції, переповнена хвилюванням дівчинка перестрибнула через один з бар’єрів і кинулася до переднього ряду, де вона передала Папі хустинку, маленький сувенір, який має величезну сентиментальну цінність.

Спочатку вона не мала й шансу розповісти Папі про ситуацію, в якій знаходиться її батьки як іммігранти, але незабаром, коли вона повернулась привітати Папу, вона пояснила, що її батько мало не був депортований. «Звідки», - запитав Папа. «Зі Сполучених Штатів», - відповіла вона.

 

«Я повернулася, щоб попросити його про допомогу, бо це несправедливо, що багато дітей таких, як я, зустрічаються з такою ситуацією, будучи відокремленими від своїх батьків. Він благословив мене, поцілував і запевнив, що зустрінеться з Президентом Обамою. Я відчула себе краще після цього, тому що відчула, що щось змінила у цьому світі, він дав мені слово і я щаслива», - розповіла Vatican Insider маленька дівчинка.

З деяких причин, група з 16 активістів, які представляють у Лос-Анджелесі різні організації іммігрантів, не дали місця, звідки вони могли безпосередньо привітати Папу. Вони почали готувати документи для подорожі до Рима ще у січні разом з архієпископом Хосе Гомесом (мексиканського походження).

Вони прийшли на площу, думаючи, що вони братимуть участь у традиційному «baciamani» (поцілунок руки на знак пошани), коли Папа буде вітати тисячі людей. Але через невдале місце, де вони стояли, їм прийшлось покластися на 10-річну дівчинку, щоб донести їхнє повідомлення до Папи.

Джерсі є третьою з п’ятьох дитей Маріо і Долорес Варгас. Вона і її брат і сестра є громадянами США, решта мають лише тимчасовий дозвіл. Її батьки прожили у країні 14 років. Батько утримувався у в’язниці штату Індіана понад рік, а зараз повинен бути депортованим. Мати піклується про сім’ю, яка проживає у Панорама Сіті і заробляє на життя продажем тамале.

«Я дуже щаслива і схвильована, тому що вперше я зустріла когось дуже важливого. Я поросила Папу допомогти нам. Люди без документів не здійснили жодного злочину, вони просто хотіли допомогти своїм сім’ям, вони просто хотіли кращого життя», - пояснила вона.

«Я розплакалась, тому що вперше зустрілась з дуже важливою особою; він перебуває найближче до Бога і це була велика честь для мене. Коли я побачила його, він поглянув на мене, як ангел, святий. Я б хотіла спонукати дітей боротися, щоб одного дня їхні батьки могли повернутися і інколи більше не бути відділеними від них».

Можливо у Ватикані вирішили, що краще не давати центральне місце для іммігрантів напередодні першої приватної зустрічі Папи з Президентом Бараком Обамою, яка запланована на ранок цього четверга в Апостольському Палаці.

Але Франциско Морено, президент Consejo de Federaciones Mexicanas en Norteamérica (COFEM), не зневірився. Він сказав, що багато нелегальних іммігрантів є католиками у США і вбачають в Папі знак надії.

Він нагадав, що кожного дня з США депортують більше тисячі людей, що означає – більше 2 млн. розлучених сімей. Діти мають американське громадянство, у той час як їхні батьки депортовані.

«[Зустріч з Франциском] було благословінням для іммігрантів. Ми вважаємо, що для людей, які роками працюють над цією справою, це дуже важливо. Колись ми думали, що це неможливо поїхати у Ватикан», - сказав він.

Vatican Insider

Джерело: www.catholic-media.org