Маленькі українці Канади намалювали ікони для поранених воїнів
  • Чтв, 19/05/2016 - 19:20

Вихованці Школи імені Єпископа Філевича в Саскатуні підготували мальовані ікони Матері Божої Неустанної Помочі з молитвами за Канаду й Україну. Ці малюнки вже передали пораненим воїнам-українцям.

kanadsjki_dity_ukrajini2

kanadsjki_dity_ukrajini3

Як зазначив владика Браєн Байда, відповідальний за молодь в Українській Греко-Католицькій Церкві, єпископ УГКЦ в Канаді, який також привіз в Україну інвалідні візки для воїнів, інших потребуючих людей та хворих дітей, ці дитячі малюнки для українських військових є знаком надії, від кожного з діточок до кожного, хто їх отримає.

kanadsjki_dity_ukrajini1

Натомість воїни за посередництвом військового капелана передали маленьким українцям Канади синьо-жовті браслетики.

Канадські благодійники передають в Україну інвалідні візкивже третій рік поспіль, а також милиці, ходунки та палиці. З 11 до 16 травня канадська делегація у складі представників організації Лицарі Колумба та на чолі з владикою УГКЦ Браєном Байдою, а також у супроводі представників місцевих Карітасів, розвозила безоплатно візки тим, хто потребує, у Львові, Жовкві, Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі, Харкові, Краматорську, Кривому Розі, Дніпродзержинську. Всього було завезено 280 візків, 60 опорних палиць, 200 милиць, 50 ходунків, – “Карітас-Львів”