Мандрівна фотовиставка Карітасу Львова «Особливі історії особливої молоді» експонується у Стрию
  • Срд, 23/05/2018 - 07:57

22 травня у приміщенні Меморіального комплексу «Борцям за волю України» (Стрийський краєзнавчий музей «Верховина») відбулось відкриття мандрівної фотовиставки «Особливі історії особливої молоді», яку організував БФ «Карітас - Львів УГКЦ» у партнерстві з Карітасом Стрия та за підтримки Департаменту внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА.

На виставці представлені портретні фото користувачів «Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» БФ «Карітас – Львів УГКЦ». Фотовиставка має на меті привернути увагу суспільства до людей з особливими потребами і показати через засоби фотомистецтва їх внутрішній світ, сповнений краси і любові. Підтримка громадськості для особливої молоді дуже важлива, а інтеграційні заходи допомагають зрозуміти їх та подолати несприйняття.

 Головними героями заходу стали молоді люди з особливими потребами. Гостей гостинно зустріла директор Стрийського краєзнавчого музею «Верховина» Галина Верес. Керівник «Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» Карітасу Львова Марія Чучман розповіла про діяльність Центру, де створений дружній простір для молоді з особливими потребами. Вона звернула увагу присутніх на емоції, які передають фотографії, на погляд, усмішку, очі, які свідчать про відкритість і внутрішню душевну красу молоді. Фотомитець Катерина Птаха привідкрила секрети творчого процесу і цікавої співпраці з особливими молодими людьми. Від Департаменту внутрішньої та інформаційної політики присутніх привітала Марта Дармограй. Своїми враженнями поділилась також Наталя Пак, яка працює з особливою молоддю у Карітасі Стрия. Душевними піснями привітали присутніх представники Стрийського вищого художнього училища. Опісля відбулось святкове пригощення.

Карітас Львова щиросердечно запрошує стриян і гостей міста відвідати фотовиставку, яка триватиме впродовж місяця.