«Manif Pour Tous» є моделлю для Заходу, – кардинали Скола і Шенборн
  • Срд, 01/10/2014 - 20:21

Кардинали Скола і Шенборн, митрополити Мілану та Відня, подякували французам за суспільне пробудження, яким є рух «Manif Pour Tous». Рік тому він зумів мобілізувати мільйони людей для участі у величезних демонстраціях проти так званих гомосексуальних шлюбів. Це підвищує чутливість суспільства до інших важливих соціальних питань, що стосуються сім'ї та життя, як гендерна ідеологія виховання дітей, сурогатне материнство або евтаназія. Ще більші демонстрації заплановані на наступну неділю.

У безпрецедентній спільній статті на сторінках паризької щоденної газети «Le Figaro» обидва кардинали визнали, що вони не очікували від Франції такого пробудження. Це також служить джерелом натхнення для інших західних країн.

Показово, що рух «Manif Pour Tous» поєднує католиків і представників інших конфесій, а також невіруючих. Це є специфічною відповіддю на заклик Папи Франциска вийти на периферію. В цьому випадку, це периферія життя, що уособлює найуразливіших, а особливо дітей.

Особливо багато уваги кардинали Шенборн і Скола звернули на практику сурогатного материнства, яке робить предметами жінок і дітей, позбавлених своїх основних прав. Кардинали милуються Францією за те, що має мужність, щоб протистояти цій новій формі рабства.