Марійні святині на 100-річчя Фатімських об'явлень
  • Втр, 27/06/2017 - 11:03
Ченстохова, Дрезден, Ля Салет, Люрд (2 дні), Сантьяго-де-Компостелла, Фатіма (2 дні), Барселона, Мілан, Падуя
 
16.08.2017 р.  —  28.08.2017 р.
 
595€+100 грн.

Фатімські явлення Пресвятої Богородиці належать до найвідоміших у світі. Протягом шести місяців, з 13 травня до 13 жовтня 1917 р. у португальскому містечку Фатіма Богородиця з`явилася трьом дітям-пастухам Франсішку, Жасінті та Лусії, просячи людство за їхнім посередництвом про навернення та покуту. Серед найвідоміших фатімських об’явлень – закінчення Першої світової війни, початок Другої світової війни та загроза поширення комунізму по всьому світу та замах на Папу Римського. А також те, що є особливо актуальним у світлі сучасних подій: заклик молитися за навернення Росії. Відвідини міста Фатіма у 100-ту річницю обявлень Богородиці та наша участь у спільній молитві з десятками тисяч вірних стане центральною подією нашої прощі.

ПРОГРАМА ПАЛОМНИЦТВА

1 день:

Виїзд зі Львова. Перетин польського кордону. Розпочнемо наше паломництво з відвідин духовної столиці Польщі – монастиря Ясна Гора у місті Ченстохова, де візьмемо участь у Службі Божій та екскурсії, протягом якої підійдемо до Чудотворної ікони Ченстоховської Божої Матері; у рицарському залі ознайомимося з історією ікони, у скарбниці побачимо дорогоцінні дари, які вірні століттями приносили у подарунок Божій Матері. Після екскурсії буде вільний час, протягом якого можна приватно помолитись перед іконою, оглянути інші частини монастиря, піднятись на вежу, пройти хресну дорогу, стації якої розташовані навколо монастиря.

До 8 вересня 2017 року триває святкування, яке пов’язане з  300-річчям коронації Ченстоховської ікони, коли можна отримати повний відпуст.

Czestochowa-deluxe2

Переїзд на нічліг до Болеславця.

2 день:

Сніданок. Виїзд до Німеччини. Місто Дрезден було засновано на місці слов’янського рибальського села. Перша згадка про це село датується 1206 роком. До XV століття тут розташовувалася резиденція саксонських герцогів, курфюрстів, а пізніше – королів. У 1539 р. Генріхом Благочестивим тут була проведена Реформація, а капела замку Торгау – самим Лютером освячена як перша протестантська церква. XVIII століття стало для міста століттям найбільшого розквіту, Дрезден стає центром європейської політики, економіки та культури. Екскурсія містом, вільний час.

Zwinger Museum

Нічний переїзд до Ля Салетт.

3 день:

Приїзд до Ля Салетт, де в 1846 році у Французьких Альпах двом дітям явилась Богородиця, її перші слова були “Підійдіть до мене діти, не бійтесь, я тут, щоб сказати вам велику новину”. Богородиця просила їх розповсюдити по всьому світу прохання про відмову від гріха та навернення до її Сина. З цього часу маленьке село Ля Салетт стало всесвітньо відомим місцем паломництва. Споглядаючи на невимовну красу гір, вдихаючи чистого гірського повітря через щиру молитву на місці, де явилась Марія, ми очищуємо свої душі, приймаючи до серця слова сказані дітям. У цьому відпустовому місці відслужимо Літургію, ознайомимось з історією та змістом об’явлення Марії, візьмемо участь у вечірній процесії зі свічками. Вечеря та нічліг у готелі.

La_Salette_day

4 день:

Літургія. Сніданок. Переїзд до Люрду.

Grotto_of_Lourdes_-_Lourdes_2014_(3)

Люрд – квітуче французьке містечко, яке в 50-их роках налічувало 14000 жителів – стало загальновідоме світові у другій половині ХІХ-го століття, коли на його околицях, з волі Божої, сталося одне з найбільш відомих об’явлень Матері Божої за всі часи християнської історії…

Поселення в готелі, вечеря, участь у нічній процесії зі свічками, нічліг.

ville-de-lourdes_00512

5 день:

Сніданок, екскурсія: “Слідами св. Бернадети Субіру”. Св. Бернадетта це дівчинка, якій з’явилася “Пані” (Богородиця) в печері, що стояла неподалік, і сказала до неї: “Йди до священиків і скажи їм, щоб збудували на цьому місці каплицю, бо я хочу, щоб воно стало місцем ласки для людей”. Свята Літургія, вільний час на приватну молитву. Нічний переїзд до Сантьяго-де-Компостела.

6 день:

Прибуття до Сантьяго – де – Компостела. З часів раннього середньовіччя місто є третьою католицькою святинею після Рима та Єрусалима. Цінність і важливість цьому місту надають в першу чергу поховані тут останки святого Якова. Серед міських споруд особливий інтерес представляє Сантьягський собор та два монастирі: Сан Мартін та Сан Пелайо.

Вечеря та нічліг.

Catedral de Santiago de Compostela

7 день:

Сніданок. Переїзд до Фатіми. Ознайомлення з історією Марійного об’явлення у Фатімі. 13 травня 1917 року Матір Божа вперше з’явилася трьом пастушкам — Луції, Гіацинті і Франциску, що гнали на пасовище стадо овець. Пресвята Діва попросила дітей приходити на те ж місце 13-го числа кожного місяця. Передане їм послання містило заклик до покаяння за щоденно скоєні гріхи, до молитви на вервиці в тих же намірах і до посвячення світу Її Непорочному Серцю. При кожному відвідуванні найсолодша Діва наполягала на щоденній молитві на розарії.

fatima3

Свята Літургія. Час на приватну молитву. Участь у процесії. Вечеря. Нічліг.

8 день:

Сніданок. Літургія. Хресна Дорога. Вільний час на приватну молитву та покупку сувенірів. Нічний переїзд до Барселони.

IMG_0779_1

9 день:

Барселона — місто засноване римлянами близько двох тисяч років тому. Від древньоримського міста Барсіно. Один з історичних центрів каталонської та іспанської культур. Екскурсія Барселоною, під час якої ми відвідаємо, Катедральний Собор, церкву Саграда Фамілія (ззовні) та інше. Вечеря. Поселення в готель.

барселона

10 день:

Сніданок. Недалеко від Барселони, буквально на кількох десятках квадратних кілометрах примхою природи височіють дивні на вигляд гори. Мешканці назвали їх “різаними”, “зубастими” – Монт Серрат. Тут, на висоті 721 м, між зубцями, з сивої давнини розміщується один з найзнаменитіших монастирів світу – бенедиктинський монастир.

205

Духовний символ і релігійний центр Каталонії, римо-католицький прочанський осередок світового значення — завдяки статуї «Чорної Діви Монсерратської», яку називають La Moreneta («смаглявка»). За переказом, її вирізьбив євангелист Лука, а до Барселони привіз апостол Петро. Заховану від маврів, її ніби то віднайшли в чудесний спосіб в одному з ґротів гірського масиву Монсеррат в IX столітті. У соборі щодня співає хор хлопчиків, які навчаються в монастирській музичній школі Escolania de Montserrat (заснована в XIII ст.), в монастирському музеї зберігаються твори Ель Греко, Пікассо та інших іспанських художників, а в монастирську бібліотеку, яка зберігає чимало унікальних видань, доступ відкрито лише науковцям із світовим іменем і лише чоловічої статі.

Нічний переїзд до Мілану.

11 день:

Прибуття до Мілану. Мілан був заснований ломбардськими галлами в V ст. до н. е. В 292 р.н. е. став столицею Західної Імперії. В IV столітті був християнізований, а в 374—397 рр. перебував резиденцією Амброзіянського єпископату. В наш час Мілан є важливим індустріальним центром Італії. Протягом екскурсії ми відвідаємо Катедральний Собор Дуомо, оперний театр Ла Скала (ззовні); у храмах Мілану будемо молитись біля мощей св. Амброзія, св. Віктора, св. Наталії, св. Назарія.

milan-city

Переїзд на нічліг.

12 день:

Падуя є одним з найстаріших міст північної Італії, неподалік Венеції. За легендою Падуя була заснована у XII ст. до н. е. Протягом історії Падуя була важливим культурним центром Італії, там знаходиться один з найстаріших італійських університетів. Покровителем Падуї є Св. Антоній, помолитись мощам якого приїжджають паломники зі всього світу. Протягом екскурсії ми відвідаємо Базиліку Св. Антонія, церкву св. Юстини, в якій знаходяться мощі євангелиста Луки, Матея та мощі перших мучеників. Побуваємо на площі біля церкви Св. Юстини. Переїзд до Львова.

12325-WG-Po-Padua-Basilika-Justina-008

padova_basilica_di_santantonio

13 день:

Повернення до Львова.

У вартість поїздки входить: 7 нічлігів у готелях, 7 сніданків, 5 вечерь, переїзд автобусом єврокласу, супровід духівника та керівника групи, медичне страхування.

У вартість поїздки не входить: витрати на міський транспорт та оглядові екскурсії 50 євро; відкриття шенгенської візи – 35 євро (окрім дітей, студентів до 21 року та пенсіонерів) та послуги візового центру – 20 євро; в разі відкриття біометричної візи ОБОВ’ЯЗКОВА ОСОБИСТА ПРИСУТНІСТЬ ОСОБИ В КОНСУЛЯТІ; можливе поселення в одномісному номері за додаткову оплату.

Для власників біометричних паспортів ВІЗА НЕ ПОТРІБНА

Паломницький центр залишає право змінювати програму паломництва без втрати значимості об’єктів.

Перелік документів на візу

Телефонуйте:

Просимо, по можливості, повідомити, що інформацію знайшли на сайті "Католицький оглядач"

(032) 247-05-02
(068) 209-54-87
(050) 211-97-02