Марійні святині на 100-річчя об'явлень у Фатімі
  • Втр, 27/06/2017 - 11:06
Марія Повч, Падуя, Мілан, Люрд, Фатіма, Барселона, Венеція
 
16.08.2017 р.  —  27.08.2017 р.

445€+800 грн.

Фатімські об’явлення Пресвятої Богородиці належать до найвідоміших у світі. Протягом шести місяців, з 13 травня до 13 жовтня 1917 р. у португальскому містечку Фатіма Богородиця з`явилася трьом дітям-пастухам Франсішку, Жасінті та Лусії, просячи людство за їхнім посередництвом про навернення та покуту. Серед найвідоміших фатімських об’явлень – закінчення Першої світової війни, початок Другої світової війни та загроза поширення комунізму по всьому світу та замах на Папу Римського. А також те, що є особливо актуальним у світлі сучасних подій: заклик молитися за навернення Росії. Відвідини міста Фатіма у 100-ту річницю об’явлень Богородиці та наша участь у спільній молитві з десятками тисяч вірних, які очолюватиме Папа Римський, стане центральною подією нашої прощі, присвяченій ювілейній події цього року.

ПРОГРАМА ПАЛОМНИЦТВА

1 день:

Виїзд зі Львова. Перетин кордону. Прибуття у Марія Повч. Літургія. Молитва біля чудотворної ікони.

maria-powch1

Марія Повч – місто в Угорщині. В церкві св. Михаїла знаходиться славна на всю Європу копія чудотворної ікона Божої Матері. Ікона ця належить до так званих “плакучих” ікон. Сама Пресвята Богородиця привернула увагу цілого світу до цієї ікони 4 листопада 1696 р., коли люди на Богослужінні побачили сльози в очах Божої Матері, зображеної на цій іконі, і цей “плач” ікони Божої Матері тривав з перервами до 8 грудня 1696 р. Єпископ вислав комісію, яка ґрунтовно перевірила всі ці численні чуда, що діялися перед іконою Богоматері, і ствердила, що причиною сліз є тільки надприродна сила, що всі ті чуда справді є чудесною допомогою Пречистої Божої Матері через цю ікону. Після того змінено назву села Повч на Марія Повч, а ікону проголошено чудотворною, оригінал якої знаходиться у Відні. З часу написання ікони було три сльозіння у 1696, 1715, 1905 роках. Починаючи з першого сльозіння греко-католицький храм в Марія Повч невпинно притягує до себе спраглих до духовного поновлення зцілення душі і тіла паломників.

Нічний переїзд до Падуї.

2 день:

Приїзд до Падуї. Екскурсія, літургія, вільний час.

Падуя є одним з найстаріших міст північної Італії, неподалік Венеції. За легендою Падуя була заснована у XII ст. до н. е. Протягом історії Падуя була важливим культурним центром Італії, там знаходиться один з найстаріших італійських університетів. Покровителем Падуї є св. Антоній, помолитись мощам якого приїжджають паломники зі всього світу. Протягом екскурсії ми відвідаємо Базиліку св. Антонія, церкву св. Юстини, в якій знаходяться мощі євангелиста Луки, Матея та мощі перших мучеників. Побуваємо на площі біля церкви св. Юстини. Переїзд на вечерю та нічліг у готель.

 3 день:

Сніданок. Переїзд до Мілану.Екскурсія містом, вільний час.

Milano

Мілан був заснований ломбардськими галлами в V ст. до н. е. В 292 р.н. е. став столицею Західної Імперії. В IV столітті був християнізований, а в 374—397 рр. був резиденцією Амброзіянського єпископату. В наш час Мілан є важливим індустріальним центром Італії. Під час екскурсії ми відвідаємо Катедральний Собор Дуомо, оперний театр Ла Скала (ззовні); у храмах Мілану будемо молитись біля мощей св. Амброзія, св. Віктора, св. Наталії, св. Назарія. Нічний переїзд до Люрду.

 4 день:

Прибуття до Люрду. Екскурсія містом.

 

Люрд – квітуче французьке містечко, яке в 50-их роках налічувало 14000 жителів – стало загальновідоме світові у другій половині ХІХ-го століття, коли на його околицях, з волі Божої, сталося одне з найбільш відомих об’явлень Матері Божої за всі часи християнської історії.

Поселення в готелі, вечеря, участь у нічній процесії зі свічками, нічліг.

5 день:

Сніданок, екскурсія: “Слідами св. Бернадети Субіру”. Св. Бернадетта  – це дівчинка, якій з’явилася “Пані” (Богородиця) в печері, що стояла неподалік, і сказала до неї: “Йди до священиків і скажи їм, щоб збудували на цьому місці каплицю, бо я хочу, щоб воно стало місцем ласки для людей”. Свята Літургія, вільний час на приватну молитву.

Bernadette_Soubirous-cut

Нічний переїзд до Фатіми.

6 день:

Прибуття до Фатіми. Ознайомлення з історією Марійного об’явлення у Фатімі.

13 травня 1917 року Матір Божа вперше з’явилася трьом пастушкам — Луції, Гіацинті і Франциску, що гнали на пасовище стадо овець. Пресвята Діва попросила дітей приходити на те ж місце 13-го числа кожного місяця. Передане їм послання містило заклик до покаяння за щоденно скоєні гріхи, до молитви на вервиці в тих же намірах і до посвячення світу Її Непорочному Серцю.

Фатімською таємницею називають видіння та пророцтва, дані Дівою Марією під час третього об’явлення 13 липня 1917 року. Таємниця складається з трьох частин. В першій частині Таємниці Богородиця показала дітям пекло.

У другій частині Таємниці говорила їм про почитання Непорочного Серця Марії, закінчення Першої світової війни, присвячення Росії Непорочному Серцю Марії; про можливий початок Другої світової війни та загрозу поширення комунізму по всьому світу.
… Я прийду просити про присвячення Росії Моєму Непорочному Серцю й заступницьке Святе Причастя у перші суботи кожного місяця. Якщо послухають моїх прохань, Росія навернеться й настане мир; якщо ні, поширюватиме свої блуди по світі, спричиняючи війни і переслідування Церкви; праведні стануть мучениками, Святійший Отець багато страждатиме, багато націй буде знищено; наприкінці Моє Непорочне Серце восторжествує. Святіший Отець посвятить Мені Росію, що навернеться, і на деякий час світові буде подарований мир.

Третя частина Таємниці говорить про переслідування християн у XX столітті та замах на Папу Римського.

Щороку до Фатіми прибувають сотні тисяч прочан. Туди звершували паломництва також і папи: 1967 року — Павло VI, потім тричі — Йоан Павло ІІ (1982,1991 і 2000 року, коли він беатифікував Гіацинту і Франсішку Марту) та Папа Бенедикт XVI (2010 року). Папа Франциск на святкування 100-річчя об’явлень Богородиці відвідає цю святиню.

fatima2

Процесія зі свічками. Ночівля в готелі.

7 день:

Сніданок. Літургія, приватна молитва. Вільний час.

fatima3

Нічний переїзд до Барселони.

8 день:

Барселона — місто засноване римлянами близько двох тисяч років тому. Від древньоримського міста Барсіно. Один з історичних центрів каталонської та іспанської культур. Екскурсія Барселоною, під час якої ми відвідаємо, Катедральний Собор, церкву Саграда Фамілія (ззовні) та інше.

барселона

Вечеря. Поселення в готель.

 9 день:

Вільний день в Барселоні. Відпочинок на морі.

barca3

Нічний переїзд до Венеції.

10 день:

Прибуття на один із пляжів поблизу Венеції. Вільний час на морі.

Rena-Bianca-plyazh

Переїзд на вечерю та нічліг в готелі.

 11 день:

Сніданок. Переїзд до Венеції.

venice (3)

Наш день розпочнеться з ранкової прогулянки вузькими та заплутаними вуличками Венеції. Ми побачимо найвідоміший міст Ріальто. Дізнаємось про історію міста та відвідаємо його найвідоміший храм, Базиліку св. Марка, де знаходяться мощі Євангелиста. У Базиліці св. Марка у нас буде літургія. Після літургії протягом вільного часу можна буде відвідати інші церкви Венеції, поплавати на гондолах, поблукати містом. Те, що ми не зможемо побачити гуляючи вуличками Венеції, ми побачимо пливучи водяним трамваєм по Великому Каналу, яким ми повернемось до нашого автобуса.

Нічний переїзд до Львова.

12 день:

Повернення до Львова.

 

У вартість поїздки входить: 5 нічлігів у готелях, 5 сніданків, 4 вечері, переїзд автобусом єврокласу, супровід духівника та керівника групи, медичне страхування.

У вартість поїздки не входить: витрати на міський транспорт та оглядові екскурсії 50 євро; відкриття шенгенської візи – 35євро (окрім дітей, студентів до 21 року та пенсіонерів), та збір візового центру – 20 євро, в разі відкриття біометричної візи ОБОВ’ЯЗКОВА ОСОБИСТА ПРИСУТНІСТЬ ОСОБИ В КОНСУЛЯТІ; можливе поселення в одномісному номері за додаткову оплату.

Перелік документів на візу

Телефонуйте:

Просимо, по можливості, повідомити, що інформацію знайшли на сайті "Католицький оглядач"

(032) 247-05-02
(068) 209-54-87
(050) 211-97-02